2014. január 12.

Panelházak felvonócseréje biztonságos és energiatakarékos gépekre

Panelházak felvonócseréje biztonságos és energiatakarékos gépekre

A GeN2 Nova felvonó az Otis GeN2 termékcsaládjának legújabb tagja, melyet a házgyári panelépületekben üzemelő elöregedett Ganz Mávag és Hafe felvonóberendezések teljes cseréjére fejlesztettek ki. A korszerű technológiával készülő berendezés nemcsak megbízható és esztétikus, hanem biztonságos és környezetbarát is.

A GeN2 Nova rendelkezik a GeN2 termékcsalád egyedülálló előnyeivel: a rendszer lelkét képező poliuretán laposkötéllel és a kisméretű hajtótárcsával, melyekkel a korábbi hajtóműves gépeknél akár 70 százalékkal kisebb motor alkalmazása vált lehetővé. A berendezés különleges műszaki megoldásai olyan hatékony és gazdaságosan üzemeltethető rendszert alkotnak, mely optimális megoldást nyújt a társasházakban élők számára: magas utazási komfortot és megbízhatóságot, alacsony üzemeltetési költségeket és – a visszatápláló ReGeN hajtásnak köszönhetően – környezetkímélő terméket.

 

A forradalmi laposkötél technológia        

A Gen2 felvonócsalád az első olyan rendszer, mely nagy kopásállóságú és jó tapadást biztosító poliuretánba ágyazott, laposan kiterített, nagy szilárdságú acélpászmákat (laposkötelet) használ a fülke emeléséhez. Ez a gyökeres újítás tartós és gazdaságos rendszert eredményez. A hagyományosnál 20 százalékkal könnyebb laposkötelek kétszer-háromszor hosszabb élettartamúak és csendes, nyugodt járást tesznek lehetővé.

 

Biztonság, megbízhatóság

Az új technológia alkalmazásával növekedett a berendezések megbízhatósága. A Gen2 fejlett biztonságtechnikai jellemzői egyaránt védelmet nyújtanak az utasok és a karbantartó személyzet számára. A felvonóajtók azonnal újra kinyílnak, ha a küszöb fölötti láthatatlan (infravörös) fényfüggöny sugarait megszakítják. Ha a fülke nem ajtózónában áll meg, a kimászást megakadályozó mechanikus reteszelés gátolja meg a fülkeajtó kinyitását. A Pulse kötélfigyelő rendszer folyamatosan ellenőrzi a Gen2 laposköteleiben lévő acélpászmák állapotát, és figyelmeztet, ha cserére lenne szükség. Ezzel nem csupán a berendezés megbízhatósága nő, hanem csökken a kötelek átvizsgálása miatti szükségszerű üzemszünet ideje is.

 

Energiamegtakarítás

Mi a közös a kis fülketerheléssel felfelé és a teljes fülketerheléssel lefelé közlekedő felvonókban? Mindkét esetben a fékezéskor felszabaduló energia ellenállásokon keresztül hővé alakul. Ezzel szemben az Otis ReGen hajtás a felszabaduló mozgási energiát villamos energiává alakítja és visszatáplálja az épület villamos rendszerébe újrafelhasználásra, például a világítás számára. Az Otis ReGen hajtás jelentősen csökkenti az elektromágneses és rádiófrekvenciás interferenciát, továbbá minimális mértékben torzítja a hálózati áram szinusz hullámait.

 

Kategóriájában a legjobb

A VDI által létrehozott VDI4707 szabvány meghatározza a felvonók energiahatékonyságát üzem közben és készenléti módban, figyelembe véve a teherbírást, sebességet, emelőmagasságot és a használat gyakoriságát. A szabványos alkatrészekkel felszerelt felvonókon végzett mérések alapján a Gen2 Nova felvonók teljesítik az „A” osztály előírásait, tehát mind technológiailag, mind környezetvédelem szempontjából kategóriájuk legjobbjai között vannak.

 

Panelházak felvonócseréje biztonságos és energiatakarékos gépekre
A felvonófülke friss pasztellszínei és a széles választékban rendelkezésre álló oldalfalborítások számos kombinációt tesznek lehetővé. A moduláris felépítésnek köszönhetően a fülkék egyéni igények szerint alakíthatók

hírlevél-feliratkozás

épjog