Deceuninck

 

2023. augusztus 04.

Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

A Hörmann az első és egyetlen építésielem-gyártóként 2023. január 1-jétől a lakásépítéshez használt összes termékét CO2-semlegesen készíti, beleértve a garázskapukat, meghajtásokat, ház- és szobaajtókat, valamint a tárolóhelyek rendszereit. Emellett a kereskedelmi épületekben használt olyan termékek, mint az ipari kapuk, rakodástechnika, intézményi ajtók és forgalomkorlátozó rendszerek már CO2-semlegesen is kaphatók Németországban.

Családi vállalkozásként tudatában vagyunk az utánunk jövő generációk iránti felelősségnek. A sokéves klímavédelemi stratégiánk a számítás, a csökkentés és a kompenzáció összhangjára épül. Mindent megteszünk azért, hogy folyamatosan csökkentsük a Hörmann CO2-kibocsátását” – hangsúlyozza Martin J. Hörmann, a Hörmann Csoport korlátlan felelősségű tagja.

Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

 

Csak a Hörmann-nál: CO2-semleges építési elemek a lakásokhoz és kereskedelmi épületekhez

A Hörmann nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél jobban bevonja a munkavállalókat, beszállítókat és ügyfeleket a környezet- és klímavédelem ügyébe. Így 2023. január 1-jétől a gyártó még egy lépéssel tovább megy, és magára vállalja a költségeket, hogy a klímavédelmi projektek támogatásával a lakossági építőipari termékeket, például garázskapukat, meghajtásokat, acélajtókat és -tokokat, bejárati és beltéri ajtókat, valamint tárolóhelyrendszereket alapkivitelben CO2-semlegesen tudja leszállítani. A kereskedelmi építőiparban használt olyan termékek, mint az ipari kapuk, rakodástechnika, intézményi ajtók és forgalomkorlátozó rendszerek CO2-semleges alapon is kaphatók Németországban. Ezzel a Hörmann az első és egyetlen építésielem-gyártó, amely CO2-semleges termékekkel látja el ügyfeleit, így lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek vásárlási döntésükkel hozzájáruljanak a CO2-semlegességhez.

A Hörmann már 2019 óta évente CO2-mérleget készít az európai térségben működő összes gyártóvállalatára. A teljes és pontos, átfogó értékeléshez figyelembe kell venni a közvetlen és közvetett kibocsátást az üvegházhatású gázokról szóló jegyzőkönyvvek alapján. „A vállalati, illetve az egyes termékeket érintő karbonlábnyom kiszámítása önkéntes, tehát nem törvényi kötelezettségből adódó feladat. Ám ennek köszönhetően pontosan tudni lehet, hogy hol történik a kibocsátás, hol lehet lépéseket tenni a kibocsátás csökkentése érdekében, és ideális esetben teljesen elkerülhetővé is válik a kibocsátás” – magyarázza Sarah Osterholt, a Hörmann Csoport fenntarthatósági felelőse.

Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

 

Kisebb és nagyobb lépések a szén-dioxid csökkentése érdekében

A CO2-mérleg kiszámítása alapján a Hörmann klímavédelmi stratégiájának középpontjában a kibocsátás csökkentése, illetve elkerülése áll. Ez azt jelenti, hogy a Hörmann az összes európai gyártóüzemében a villamosenergia-szükséglet egészét valódi ökoáramból fedezi – ennek és számos más intézkedésnek köszönhetően évente több mint 75.000 tonna CO2-dal kevesebbet bocsát ki. A fogyasztás csökkentése érdekében a gyártó többek között intelligens és tanúsítvánnyal rendelkező energiagazdálkodási rendszerre, újrahasznosított papír használatára és az újrahasznosítható anyagok újrahasznosítására, CO2-semleges postai szolgáltatásra, valamint a csomagolóanyagok megtakarítására és újrahasznosítására törekszik. A fennmaradó kibocsátást a vállalat a ClimatePartnerrel együttműködve a megújuló energiák, az erdővédelem és az erdőtelepítés területén megvalósuló, tanúsítvánnyal rendelkező klímavédelmi projektek támogatásával kompenzálja.

A Hörmann nem tudja közvetlenül befolyásolni a kapcsolódó ellátási láncban előtte, illetve utána keletkező kibocsátásokat. A családi vállalkozás ezért bevonja beszállítóit a saját klímavédelmi programjába, és arra ösztönzi őket, hogy maguk is legyenek aktívak. Ennek eredményeként már sikerült is beszerezni a beszállítóktól az első CO2-semleges termékeket.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog