2023. augusztus 23.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

Otthonunknak többféle módon adhatunk egyedi karaktert, de talán semmi sincs nagyobb hatással a végeredményre a falak végsõ kialakításánál. Sokaknak ilyenkor elsõsorban a színezés vagy a festés jut eszébe, pedig a felületek struktúrája is növeli a mozgásteret. A Cemix legújabb terméke, a Magic Decor ezen a téren ad izgalmas eszközt a kezünkbe.

A Magic Decor termékcsalád tagjai speciális felületi struktúrák kivitelezésére kifejlesztett szilikon kötõanyagú vakolatok, amelyek igazán látványos megjelenést nyújtanak a homlokzati falfelületeken. Az elérhetõ színeknek, az alkalmazott technikai megoldásoknak és a termékváltozatok különbözõ tulajdonságainak köszönhetõen a lehetõségek és a kombinációk száma gyakorlatilag végtelen. Ha a Magic Decor vakolatokat választjuk, csak képzelõerõnk és kreativitásunk szabhat határt számunkra. A végeredmény ráadásul nem csupán tetszetõs és egyedi, hanem rendkívül tartós és idõtálló is.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

 

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatraTöltse le telefonjára az Artifex alkalmazást az Android Play Áruházból, tartsa a kamerát a kép fölé, – a kapcsolódó video lejátszása automatikusan elindul! (A korábban letöltött ARtifex alkalmazást most frissíteni kell, hogy az új képeket is felismerje.)

 

A Magic Decor család tagjai

A Cemix új termékcsaládja három tagot számlál, amelyek elsõsorban a szemcseméretben különböznek egymástól:

• 2793 Magic Decor (0,2 mm szemcseméret),

• 2792 Magic Decor (1 mm szemcseméret),

• 2791 Magic Decor (2,5 mm szemcseméret).

Az eltérõ finomságúra kevert anyagok segítségével eltérõ tulajdonságokkal rendelkezõ, finom- vagy durvaszemcsés felületi struktúrák alakíthatók ki. Ezek mindegyike megfelel a legújabb, legmodernebb homlokzati trendeknek. A Magic Decorral kialakítható felületi struktúráknak alapvetõen öt típusát különböztetjük meg:

• betonhatású felület,

• kõhatású felület,

• faerezetes felület,

• kefézett felület glitterrel,

• téglahatású felület.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

 

Színek és kiegészítõ termékek

A Magic Decor vakolatok az Inspiration színkártya valamennyi színében kikeverhetõk. Ez összesen közel 340 éle színárnyalatot jelent, így az egyedi struktúrák mellett a színválasztással is jelentõsen bõvíthetõ a látványos felületi megoldások száma.

Az új fejlesztésû vakolatok mellé a Cemix több izgalmas kiegészítõ terméket is kínál. Ezek egyik csoportjába a vakolati sablonok tartoznak, amelyek segítségével izgalmas és divatos mintázatokba rendezhetõk a felületi struktúrák. A kínálatban jelenleg ciklopkõ, klinkertégla és laposkõ sablonok érhetõk el (méret: 103×88 cm), amelyek a mintázat vágásának köszönhetõen sorolhatók egymáshoz.

A kiegészítõ termékek másik csoportjába a vakoláshoz és a struktúrák kialakításához használható speciális szerszámok tartoznak, amelyek új dimenziókat nyitnak a kreatív alkotóerõ kibontakozása elõtt. A faerezet-mintázó henger természetes fa hatású, a gyûrt henger kõhatású felület kialakításához, a struktúrakefe pedig a kefés technikához használható.

A Magic Decor vakolatcsalád tökéletes kiegészítõ terméke még a Decor Lazur festék, amellyel a struktúráknak mélységet adhatunk és a faburkolathatású felületeket életre kelthetjük.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

 

Fontosabb terméktulajdonságok

A 25 kg-os vödrös kiszerelésben, felhasználásra kész állapotban kapható Magic Decor vakolatok kültéren kiválóan alkalmasak a végsõ felület elkészítésére, és hõszigetelõ rendszerek végsõ dekorációs rétegeként is megállják a helyüket. Ezen felül használhatók ásványi alapvakolatokra, betonfelületekre, valamint jól tapadó, ásványi és diszperziós festékekre és vakolatokra.

A szilikon kötõanyagnak köszönhetõen páraáteresztõ és vízlepergetõ felületûek. A tulajdonságok sorából érdemes kiemelni még, hogy a termékcsalád valamennyi tagja ellenálló a felületi szennyezõdésekkel szemben és hosszú idõn át megõrzi színének élénkségét.

A hagyományos struktúrák, mint például a klinker- vagy a betonhatású felületek kialakításakor a Magic Decor vakolatok alkalmazásával kevesebb anyagra van szükség, és kevesebb hulladék is keletkezik. Felhasználása olyan egyszerû, hogy azt akár saját magunk is kivitelezhetjük.

 

 

 

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog