2018. november 20.

Új, könnyített, elemmagas nyílásáthidaló

Új, könnyített, elemmagas nyílásáthidaló

A Pápateszéri Téglaipari Kft. 2017-ben üzembe helyezett automata gépsorán előfeszített, elemmagas nyílásáthidaló gyártását kezdte nyáron. Az elemmagas nyílásáthidalók legfőbb előnye, hogy magasságuk egyezik a blokktégláéval, így nincs szükség ráfalazásra. A Bakonytherm márkanéven forgalmazott új nyílásáthidaló további előnye, hogy méterenként csupán 23 kg, ami 30 százalékkal kevesebb más gyártók azonos méretű elemmagas nyílásáthidalóinak tömegénél.

A gyártó egy mérnökirodával közösen, K+F projekt eredményeként fejlesztette ki az új elemmagas nyílásáthidalót. Háromféle prototípus készült, melyek közül a legjobb terheléses szilárdsági vizsgálati eredményeket mutató típusnak kezdődött el a gyártása. Az áthidaló felső és alsó része a teherviselő, ezért itt alakították ki a húzott és nyomott övet, a középső, semleges részen pedig üreg található, ami javítja a hőszigetelést. Ennél a légkamránál megfogható az áthidaló, így kézzel is egyszerűen mozgatható.

Új, könnyített, elemmagas nyílásáthidaló

A Bakonytherm új elemmagas nyílásáthidaló jellemzői

 

A gyártáshoz használt anyagok

Betonacél: Olaszországban gyártott, sodrott betonacél huzal, amely minőség és teherbírás szempontjából is a legjobb betonacélok közé sorolható. A felhasznált acélhuzal mérete 2×2,25 mm, szakítószilárdsága 1880 N/mm2 (azaz 3,7-szer erősebb, mint a normál B500-as betonacél).

Cement: 42,5 Rapid cement. Kétnapos szabványos nyomószilárdsága kimagasló, 30 MPa.

Kavics: a Dunántúl egyik legjobb bányájából származó, kétféle szemcsenagyságú kavicsból álló keverék.

A betongyártás automata betonkeverővel történik: a készülék kiméri és adagolja az alkotóelemeket, biztosítva ezzel a folyamatosan és egyenletesen kiváló C30/37 minőséget.

A www.bakonytherm.hu honlapon, az elemmagas nyílásáthidaló termékoldalon minden adat és szükséges dokumentum (teljesítménynyilatkozat, alkalmazástechnikai útmutató stb.) megtalálható, illetve letölthető a termékről.

 

Pápateszéri Téglaipari Kft.
8556 Pápateszér, Téglagyári út 1.
Telefon/fax: (+36-89) 352-152
www.bakonytherm.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog