IparNapjai

2018. május 30.

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

Napjaink világítástechnikájában egyre jelentősebb szerepet töltenek be a LED-fényforrások, ezeken belül is a LED-szalagok. A Lumines a legkülönfélébb fénytestek és rejtett fényforrások létrehozására alkalmas LED-szalagjaihoz már a beépítést segítő, illetve az élettartamot növelő profilrendszert is kínál.

A Lumines termékei minimalista és modern kialakításukkal nemcsak fényelemként, hanem díszítésként is használhatók. Az alumíniumprofilokkal dolgozva csak a képzelet szab határt a felhasználás módjának. A megfelelő alumíniumötvözet kiválasztásával – amelyben nagy szerepet játszott a varsói egyetem munkatársainak szakértelme – jelentősen javították a LED-ek által előidézett hő disszipációját, meghosszabbítva ezzel a LED-szalagok élettartamát, lényegesen gazdaságosabbá téve beszerzésüket és működésüket.

A Lumines profilcsalád

 • 3 féle hosszméretben,
 • 5 féle színben,
 • 45 féle típusban,
 • 414 féle változatban,
 • 710 féle kiegészítő elemmel választható.

 

Ízelítő az alkalmazási lehetőségekről:

 

Az oldal alján elérhető katalógus és bemutatófilmek számos további ötlettel segíthetik a tervezők és a tervezni vágyók munkáját.

 

A beépítési lehetőségek számát nehéz lenne meghatározni, hiszen egy-egy típus mindenkinek más és más ötletet juttathat eszébe. A legtöbb profilfajta 5 féle színben (natúr alumínium, eloxált ezüst, fekete és bronz, valamint lakkozott fehér) választható. Az alumínium LED-profilok 1; 2 és 3 méter hosszúságú szálakban kaphatók.

 

Felületre szerelhető profilok

A legvékonyabb felületre szerelhető profil az X típus, amelynek 12 mm a külső szélessége, a sztenderd profilok általánosan 16-17 mm szélesek. Magasságuk 6,3 mm-től 18 mm-ig terjed; ezekbe a típusokba egy sor LED-szalag helyezhető (a, b, d).

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

A két szalagsor elhelyezésére alkalmas profilok szélessége 27,5–36 mm, magasságuk maximum 31 mm. E profiloknál a teljes fényhomogenitás már egy opál takaróprofillal is elérhető.

Az építészeti profilokba akár hat sor LED-szalag is beépíthető, melyekkel nagy magasságból is megfelelő fényérték hozható létre a kívánt területen. E profilokon extra hűtőbordák találhatók a LED-szalagok által termelt hő szisztematikus és gyorsabb elvezetése miatt.

 

Beépíthető profilok

A legvékonyabb beépíthető profil a Z típus, amely 16 mm széles és 6 mm mély bemarást igényel; a profil 2,5 mm-es vállkiképzése segíti a vágási pontatlanságok kiküszöbölését. Ebbe a profilba egy sor LED-szalag telepíthető, de bizonyos típusokban akár hat-hét sor is elfér. Némelyik típust mélyebbre kell marni a teljes beépítéshez, de cserébe homogénebb fényforrás nyerhető.

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

Rejtett világítás kialakítására a Subli és Zati típusok szolgálnak, melyek látszó vállai a beépítést követően könnyen eltakarhatók a fal burkolatával (festék, tapéta stb.) (b, c).

 

Sarokba rögzíthető profilok

A sarokba rögzíthető profiloknak kétféle típusa létezik: a szimmetrikus, 45°-os döntési szögű C típus, illetve az asszimmetrikus, 30 és 60°-os oldaldöntéssel kialakított H típus. Az ötféle színben rendelkezésre álló profilok kitűnő megoldást nyújtanak szegélyekbe vagy sarkokba elhelyezve, bútorokban, konyhákban stb.

 

Speciális igények, különleges kialakítású profilok:

 • lépcső megvilágításához a Scala profil alkalmas (c);
 • indirekt fényhatáshoz az Unico és a Dopio;
 • irányfényhez a Tiano és a Flaro profil;
 • oszlopokhoz az APA, lebegő plafonhoz az IPA, üvegprofilokhoz az I6, I10 (b);
 • képmegvilágításhoz vagy mándlirúdnak a Cosmo és a Mico (a);
 • függeszthető lámpatestként használható profilok az Iledo, Dopio, Dileda, Largo és Talia.

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

 

Az új építészeti profilok beszerelését vagy az épp aktuális stílus kialakítását nagyban megkönnyíti az a szerkezeti újítás, aminek köszönhetően a profilfelület egy része vagy teljes egésze elrejthető a burkolat alá. Így akár teljesen a felület síkjába simulhat a profil, ami letisztult, szinte futurisztikus megjelenést kölcsönöz a fényforrásnak.

A Lumines az alumíniumprofilok mellett professzionális LED-szalagok és LED-tápegységek (előtétek) széles választékát kínálja.

 

Facebook elérhetőség >>

Youtube elérhetőség >>

A számos ötletet, megvalósítási lehetőséget, illetve beszerelési és beépítési ötletet is tartalmazó Lumines alumíniumprofilok termékkatalógusa letölthető innen >>

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

Új építészeti alumíniumprofilok segítik a LED-szalagok beépítését

 (x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo