Építészkongresszus

2012. június 13.

Univerzális csőrendszer nyomóvezetékekhez

Univerzális csőrendszer nyomóvezetékekhez

A Radopress univerzális csőrendszer épületen belüli használati melegvíz és fűtési hálózatok kiépítésére egyaránt alkalmas. A cső az alumíniumrétegnek köszönhetően nyomásálló, alaktartó, oxigéndiffúzió védett és jelentősen alacsonyabb a hőtágulási együtthatója, mint a teljes keresztmetszetben műanyag csöveknek.

A PE-X és PE-RT műanyagok ellenállnak a magas hőmérsékletnek, ezért a Radopress csövek magas hőmérsékletű radiátoros fűtési rendszerekben is alkalmazhatók. Az ötrétegű alumíniumbetétes csövekre épülő rendszer műanyag és réz préskötésű idomokkal kapcsolható össze, és a HMV és radiátoros fűtéshez szükséges minden kiegészítőt tartalmaz. Átmérőválaszték: Ø16-63-ig.

Univerzális csőrendszer nyomóvezetékekhez

Előszigetelt Radopress csövek

A 16, 18, 20, 26 és 32 mm átmérőjű csövek 6 mm hőszigeteléssel, előszigetelt változatban is kaphatók piros és kék színekben. A tekercsek hossza 50 m. A szigetelőréteg alkalmas a normál hidegvíz csövek páralecsapódásának megakadályozására (hűtöttvíz-vezetékekehez nem) és a falba épített csövek – hőmérséklet különbségből adódó – hosszváltozásainak felvételére (ekkor védőcső és szigetelés egyben).

 

A Radopress csövek előnyei

A többrétegű Pipelife Radopress csövek átmenetet képeznek a fém-, illetve a műanyag csövek között, számos előnyt nyújtva a felhasználók számára:
• tökéletes korrózióállóság;
• könnyű alakíthatóság;
• formatartóság;
• alacsony szerelési költségek (hegesztés nélküli – préseléses és egyéb szorító – kötések);
• nincs szükség a csatlakozó részek átfestésére, amivel idő takarítható meg;
• a többrétegű cső hatékonyan csökkenti az áramló közeg és a szivattyú zaját.

A Pipelife Radopress csövek – az alumíniumrétegnek köszönhetően – még magas hőmérsékleten is csak kis mértékű hőtágulást mutatnak.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog