2013. szeptember 04.

Úsztatott aljzatok hatékony hang- és hőszigetelése

Úsztatott aljzatok hatékony hang- és hőszigetelése

A Trocellen újgenerációs terméke az úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett speciális akusztikai anyag, a Trosil Tech. A kopogó- és lépéshang-szigetelő lemez a lágy, térhálósított polietilén hab kiváló mechanikai ellenálló képességével, valamint hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

A kiváló hangszigetelő és mechanikai ellenálló képesség az alkalmazott polietilén habnak köszönhető, a hozzá párosított, nem szőtt poliészter textília pedig az akusztikai hatásfokot javítja. Az anyagpárosítással a Trosil Tech teljes vastagsága 10 mm.

Úsztatott aljzatok hatékony hang- és hőszigetelése

A lépéshang-szigetelő képesség és a dinamikai merevség kedvező értékeivel a termék a legalkalmasabb hangszigetelő anyagok egyike, mivel minél alacsonyabb egy anyag dinamikai merevségének értéke, annál jobb hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A Trosil Tech hőszigetelő képessége is jó (hővezetési tényezője 0,0344 W/mK), így az akusztikai szigetelés mellett egyben az úsztatott aljzatok hőkomfort-érzetét is növeli.

A rugalmas és nagyon könnyű, így egyszerűen beépíthető Trosil Tech párazáró, penészgombának, rovaroknak ellenáll, nem rothad.

Fektetéskor a Trosil Tech anyagot a poliészter textíliával borított oldalával a födém felé, lefelé kell elhelyezni. A hanghidak kialakulásának megelőzésére a szigetelőlemezek széleit egymásra átfedéssel fektessük, öntapadós ragasztószalag rögzítéssel rögzítsük, majd a falfelületekkel való találkozásnál a 10-15cm szélfelhajtáson felül a végleges szint fölött 2-3 cm-rel vágjuk le.

 

Trosil Tech főbb jellemzői:

  • teljes vastagság: 10 mm;
  • sűrűség: 30 kg/m3;
  • lépéshang-szigetelő képesség: ΔLw=33 dB;
  • dinamikai merevség: s'=9 MN/m3.

Úsztatott aljzatok hatékony hang- és hőszigetelése

hírlevél-feliratkozás

épjog