2012. május 23.

Valódi tűzzel égő látványkandalló

Valódi tűzzel égő látványkandalló

Bár a Beyster biokandalló inkább látványmegoldás, de körülbelül 3 kW-os teljesítményével a helyiség temperálására is alkalmas. A bioetanollal üzemelő készülékek nagy előnye, hogy telepítésük nem igényel szakembert, szaktudást, engedélyt, sőt kéményt sem. A kandallók falra szerelhető, illetve szabadon álló kivitelben kaphatók.

A bioetanol növényi alapanyagból (kukoricából, árpából, búzából stb.) előállított színtelen, éghető, víztelenített alkohol, mely fűtőértékét tekintve maga mögé utasítja a fenyőfát, tölgyfát, gázolajat és a PB-gázt is.

Valódi tűzzel égő látványkandalló

A bioetanol tiszta alkohol, így égése során nem keletkezik semmiféle füst vagy szag, ráadásul a levegőt szárító többi fűtéssel ellentétben inkább párásítja azt. A bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségű szén-dioxid termelődik, ezért nincs szükség az égéstermék elvezetésére, azaz kémény használatára, ebből adódóan utólag is bármilyen helyiségben elhelyezhető, vagy bármikor áthelyezhető.

Valódi tűzzel égő látványkandalló Valódi tűzzel égő látványkandalló

A Beyster biokandallók többsége rozsdamentes acélból és/vagy más jó minőségű acélból készülnek, egy vagy több alkoholtartó pohárral, vagy egy nagyobb alkoholtartó edénnyel. A készülékekhez tartozékként tűzfojtó is jár. A kandallókban fa vagy más anyag nem égethető.

Valódi tűzzel égő látványkandalló

hírlevél-feliratkozás

épjog