2009. október 20.

Rajzoló- és tervezőszoftver hatékony szolgáltatásokkal

Rajzoló- és tervezőszoftver hatékony szolgáltatásokkal

Az AutoCAD LT 2D rajzoló- és kirészletező szoftver 2D eszközeinek átfogó gyűjteménye rajzok pontos és hatékony létrehozását, módosítását és dokumentálását teszi lehetővé.

Az eredeti DWG fájlformátum stabilitást és kompatibilitást nyújt az ügyfelekkel vagy a munkatársakkal végzett kommunikációhoz. A szoftver a menük és a felhasználói felület beállításainak segítségével optimalizálható a munkához. Az AutoCAD LT 2D rajzoló- és tervezőszoftver már eddig is hatékonyságáról, erejéről és megbízhatóságától volt ismert – most azonban jobb, mint eddig bármikor.

Az AutoCAD LT 2010 szoftverbe több olyan 2D eszköz is beépült, amelyeket a felhasználók kértek, például az Illesztés, az Xref, valamint a Blokkattribútum-kezelő parancsok.

Az AutoCAD LT 2D 2010 szoftverből a rajzok közvetlenül tehetők közzé PDF-fájlokban; a széles körben használt elektronikus információcsere-formátum segítségével a fájlok könnyedén megoszthatók és kommunikálhatók. A PDF-fájlokban a betűtípusok és vonalvastagságok jobb minőséggel jelennek meg, és mostantól lehetséges a szövegek kijelölése, keresése és másolása. Mivel a szövegek TrueType betűtípusokkal exportálhatók, tovább csökken a fájlméret. A továbbfejlesztett PDF-illesztőprogram a nyomtatás létrehozásakor a bekapcsolt és felolvasztott fóliák adatait is tárolja. Amint a nyomtatás elkészült, a PDF-fájl automatikusan megjelenik.

A PDF-fájlok alávetítésként való rajzba illesztésével kihasználhatók az ebben a dokumentum-közzétételi formátumban rejlő lehetőségek. E funkció előnye a nagyobb hatékonyság és pontosság, mivel a PDF-fájlok beillesztése közel teljes pontossággal történik.

Az AutoCAD LT 2010 egyszerűbb és termelékenyebb rajzolást tesz lehetővé az Illesztés, az Xref és a Blokkattribútum-kezelő parancsok segítségével.

• Illesztés – Az Illesztés parancs lehetővé teszi az objektumok kiválasztott pontok alapján másik objektumhoz igazított áthelyezését, léptékezését, elforgatását.

• Xref – Az azonnali referenciaszerkesztő lehetővé teszi a referenciafájl közvetlen, megnyitás nélküli módosítását. A referenciaszerkesztő segítségével a blokkok módosíthatók úgy is, hogy közben látható a környező geometria. A referenciaszerkesztőhöz tartozik az XMEGNYIT parancs: a jobb egérgombbal közvetlenül a rajzszerkesztőben vagy a külső referenciapalettában nyitható meg egy xref. Ezen eszközökkel nem kell többet listázni az xrefeket a név megkereséséhez, majd utána tallózással megkeresni a fájlt.

• Külső referenciák vágása – Az AutoCAD LT 2010 szoftverben a külső referenciák vágása teljes mértékben kihasználható. A külső referenciák vágása segítségével saját határvonalak készíthetők, majd ki- vagy bekapcsolhatók, vagy akár átfordíthatók.

• Blokkattribútum-kezelő parancsok – Az AutoCAD LT 2010 még inkább megkönnyíti az attribútumokat tartalmazó blokkdefiníciók kezelését.

• Az attribútumok szinkronizálása mostantól az alapparancsok közé tartozik. Attribútumdefiníciók blokkokhoz adásakor vagy eltávolításakor a blokk minden példánya frissíthető az új attribútumoknak megfelelően.

A továbbfejlesztett attribútumszerkesztő az AutoCAD LT 2010 szoftverben is elérhető. Az eszköz segítségével az egyedi attribútumok értékei mellett a tulajdonságok is pillanatok alatt módosíthatók.

A 2D rajzok megtekintése és szerkesztése több beállítás és vezérlőelem segítségével módosítható. Az AutoCAD LT lehetővé teszi a külső referenciák elhalványítását, valamint új mérőeszközöket, nézetablak-forgatási lehetőségeket és többszörös mutatókat érintő fejlesztéseket tartalmaz. Így az időigényes rutinfeladatok nem lassítják többé a munkát.

hírlevél-feliratkozás

épjog