2010. január 14.

Pincehelyiségek természetes megvilágítása

Pincehelyiségek természetes megvilágítása

A fényt hatékonyan bevezető, egybeöntött, könnyen és gyorsan felszerelhető Drain-Lux angolaknarendszerek alkalmazásával a terepszint alatti helyiségeknek nemcsak a lakókomfortja javítható, hanem világítási energiaköltségeik is jelentősen csökkenthetők.

Az angolaknából, műanyag ablakkeretből és választható kivitelű műanyag ablakból álló Drain-Lux rendszer lehetővé teszi a természetes fény bejutását a pincehelyiségekbe, és gondoskodik a helyiségek szellőztetéséről is. Speciális funkciójú, például fűtő- és szárítóhelyiségekhez külön nyílászárók állnak rendelkezésre.

A fényt hatékonyan bevezető angolaknák alkalmazásával megtakarítható a terepszint alatti helyiségek megvilágításának és légcseréjének energiaköltsége. A széles méretválasztékban, illetve különféle rácsozatokkal kapható, betörésbiztos kivitelű aknák csapadékvíz elvezetése megoldott. Alapanyaguk kopás-, vegyszer- és időjárásálló, nagy teherbírású, üvegszál erősítésű poliészter, így különösen tartós, akár személyautóval is terhelhető bevilágítási megoldást nyújtanak.

Pincehelyiségek természetes megvilágításaPincehelyiségek természetes megvilágítása

A pincefalba – annak készítésekor – egyszerűen, gyorsan beépíthető, széles méretválasztékban készülő ablakkeretek alapanyaga szintén üvegszál erősítésű poliészter. A hőszigetelt, esztétikus megjelenésű keretek vakolhatók, festhetők, illetve tapétázhatók, külön párkányt nem igényelnek.

Pincehelyiségek természetes megvilágítása

A pinceablakok egy-, három- és ötkamrás kivitelben kaphatók, bukó-nyíló, valamint bukó változatban. A fehér vagy barna színekben, akár egyedi méretben is rendelhető nyílászárók hatékony szigeteléséről gumitömítés gondoskodik. Mivel az ablakok rögzítése a keretben egy mozdulattal, csavarok alkalmazása nélkül történik, azok cseréje – esetleges felújításkor, funkcióváltáskor stb. – könnyen, bontás nélkül elvégezhető.

Pincehelyiségek természetes megvilágítása

Pincehelyiségek természetes megvilágítása

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás