2009. október 17.

Szélesedett a magyarországi zsalukínálat

Szélesedett a magyarországi zsalukínálat

Tavaly újabb szereplővel bővült a hazai zsalupiac: az elsősorban innovatív zsaluzati megoldásairól híres, de a mindennapokban használatos táblás zsaluzatokat is kínáló NOE kiépítette hídfőállását hazánkban.

A német cég magyarországi partnere a miskolci székhelyű KTK Zsalutechnika Kft., mely a megyeszékhelyen tervezőirodát, és a NOE zsaluzatok forgalmazására önálló raktárat is kiépített. A NOE termékpalettája a kifejezetten kézi mozgatásra szánt, emiatt kicsi és könnyű (28,59 kg/m²) NOElight tábláktól a könnyűfém keretes NOEAlu L és NOEAlu XL táblákon keresztül egészen a 14,05 négyzetméteres zsalufelülettel bíró NOEtop nagytáblás falzsalurendszerekig terjed. Utóbbi szabadon kombinálható a 110–275 cm rádiuszú, köralakú műtárgyak kialakításához alkalmazott R110, illetve R275 körzsalu rendszerekkel. Födémzsalu tekintetében a hagyományos H20-as fatartós technológia mellett a NOE elsősorban a NOEdeck fantázianevű ejtőfejes, moduláris alumíniumrendszerét kínálja, mely könnyedsége ellenére akár 48 kN ejtőfejterhelést is kibír.

Szélesedett a magyarországi zsalukínálatSzélesedett a magyarországi zsalukínálatSzélesedett a magyarországi zsalukínálat

A mindennapokban használt táblás zsaluzatok mellett a NOE termékválasztékában igazi érdekességek is találhatók. Ilyen például a NOEtec-rendszer, mely elsősorban mérnöki műtárgyak, alagutak, hidak gyors és költséghatékony kialakításához nyújt segítséget. A NOEtec legutóbb a svájci Solothurn autópálya alagútépítésnél bizonyított, ahol a NOE szakemberei egy dupla sínpályán futó 7 méter magas, és mintegy 10 méter hosszú zsalukocsit építettek. Az elektromotorral hajtott, hidraulikus emelővel ellátott NOEtec zsaluzóautó egyik nagy előnye, hogy moduláris felépítésének köszönhetően a fal- és födémzsaluzást, s ezzel együtt a betonozást egyszerre tette lehetővé, így a zsaluzási idő jelentősen lerövidült.

Szélesedett a magyarországi zsalukínálatSzélesedett a magyarországi zsalukínálat

Hasonló unikum a NOE kínálatában a látszóbeton-felületek kreatív kialakításához kifejlesztett NOEplast látszóbeton-matrica is. A hazánkban még abszolút újdonságnak számító betonfelület-képző matricák segítségével egyhangú, unalmas betonfelületeknek adhatunk életet, vihetünk színt a beton szürkeségébe. A német gyártónál jelenleg több mint száz matricaforma áll rendelkezésre, a finom természethű és mesterséges faerezetűtől a természetes és absztrakt motívumokon keresztül a markáns kopott betonfelületekig, illetve a művészileg kialakított reliefekig. A technológia éppúgy alkalmazható a helyszíni betonépítésnél, mint a kész betonelemek gyártásánál, hidak, gerendák, oszlopok, pillérek, attikaelemek, falak, teherviselő és egyéb idomok zsaluzásánál. A technológiát Nyugat-Európában előszeretettel alkalmazzák az autópályák hangszigetelő és elválasztó falainak esztétikus kialakításához is.

hírlevél-feliratkozás

épjog