2009. október 17.

Vízzel hígítható hőálló festék

Vízzel hígítható hőálló festék

Az FKI hőálló festékcsalád legújabb tagja a vízzel hígítható hőálló festék, amely speciális szilikongyanta emulzió alkalmazásával készül – ez a világon az első oldószermentes, hőálló termékek bevonására szolgáló festék.

Ismét előtérbe kerültek – többek között az egyre emelkedő gázárak miatt – a szilárd tüzelésű kályhák, kandallók önálló, illetve beépített változatai. E készülékek tartósan magas hőhatásnak kitett fémfelületeire fejlesztett ki speciális festékeket a Festékipari Kutató Kft.

A legváltozatosabb kombinációi jelennek meg a cserépkályháknak, az öntöttvas kandallóknak és a téglával vagy zsírkővel körbeépített tűztereknek, kemencéknek. A mai konstrukciók már teljes mértékben megfelelnek a környezettudatos, takarékos ember komfortigényeinek, így a hagyományos és a modern háztartásokban egyaránt előszeretettel alkalmazzák ezeket a berendezéseket. E készülékek tartósan magas (200–600 °C) hőhatásnak kitett fémfelületei különleges elvárásoknak megfelelő festékeket kívánnak.

A Festékipari Kutató Kft. húsz éve foglalkozik speciális festékek kísérleti fejlesztésével, festékbevonatok és bevonóanyagok minősítésével, szakértői állásfoglalások, festési technológiák készítésével, valamint egyes saját fejlesztésű festékek gyártásával.

Az FKI hőálló festékcsalád „Magyar Termék Nagydíj” elismerésben részesített tagjai kielégítik a kreatív kandallódizájnerek legváltozatosabb igényeit is. A legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelelő festékek a feketétől az elegáns metál hatásúakig, fényes, illetve selyemfényű kivitelben, széles színválasztékban kaphatók. A zöld, piros, kék, fehér, vörös, barna és ezek kevert színeiben előállított termékek hőállósága az alkalmazott pigmentek bomlási tulajdonságaitól függően alacsonyabb: 250–400 °C közötti.

Vízzel hígítható hőálló festék

A hőálló festékcsalád legújabb tagja a vízzel hígítható hőálló festék, amely speciális szilikongyanta emulzió alkalmazásával készül. Többéves laboratóriumi fejlesztések során a szakembereknek sikerült megoldaniuk a vizes rendszerekre jellemző úgynevezett filmképzési problémákat, így hamarosan – a világon elsőként – megkezdődik a hőálló termékek bevonására szolgáló hagyományos oldószeres festékek alternatív, környezetkímélő és esztétikus megoldásának forgalmazása.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás