2010. június 10.

Falazóblokk hangszigetelő válaszfalakhoz

Falazóblokk hangszigetelő válaszfalakhoz

Az akusztikusan kiemelkedő tulajdonságú Liapor válaszfallappal, a Liaphon blokkokkal már 12–15 cm falvastagság mellett elérhető az a hangszigetelés, ami mészhomok téglákkal 25, égetett kerámia téglákkal 32 cm-rel teljesíthető. A Liaphon egyéb falazásokhoz is alkalmazható, például pinceszinten zsalukő helyettesítésére, vagy akár szigeteléstartó falakhoz is.

A Liapor duzzasztott agyagkavicsokból felépülő Liaphon lapok nemcsak a tömörségükkel, hanem a Liapor-szemcsék hangabszorpciós képességével is csillapítják a hangokat, ebből adódik kiemelkedő hangszigetelő képességük. A hagyományos termékeknél könnyebb falazóelemek nem igényelnek megerősített födémet, így utólag is könnyen beépíthetők. A CE minősítéssel rendelkező, hazánkban 15-ös és 20-as vastagságban kapható nagyméretű blokkok gyorsan beépíthetők.

 

Falazóblokk hangszigetelő válaszfalakhoz

 

A hangcsillapító elemek falazásánál különösen fontos, hogy minden (függőleges és vízszintes) fuga teljesen ki legyen töltve falazóhabarccsal. Ez vonatkozik a fal csatlakozási helyeire is – kétoldali vakolás nélkül nem teljesül a megadott csillapítási érték. Ezért kerülni kell vízvezeték, csatorna, elektromos vezeték bevésését, vagy a fal vastagságának egyébirányú csökkentését is.

A Liaphon falazatok hőszigetelő képessége is kiemelkedő, hővezetési tényezője: U=0,28 W/m2K.

Falazóblokk hangszigetelő válaszfalakhoz

 

A Liaphon falazóblokkok alkalmazási lehetőségei:

• lakáselválasztó falak;

• lépcsőházfalak;

• csatornavezetékek elfalazása;

• külső falszerkezetek építése.

A Liaphon egyéb egyszerű falazási munkákra is alkalmazható, például pinceszinten zsalukő helyettesítésére, mely munkálatok így gyorsabban, tisztábban, egyszerűbben elvégezhetők. De szigeteléstartó falakhoz is jó megoldást nyújtanak – a falazóblokkok felülete egyenes, fagyra, nedvességre érzéketlenek, teherbíró képességüket nem rontja a talajvíz, így egész élettartamuk alatt jól tartják a szigetelést.

hírlevél-feliratkozás

épjog