2010. március 25.

Könnyen kezelhető keresztvonallézer

Könnyen kezelhető keresztvonallézer

Iránykijelölések és mérések legváltozatosabb helyzetekben történő gyors és pontos végrehajtására szolgál az LT40 vonalrajzoló lézer. Az egyszerűen kezelhető műszer ideális segédeszköze a legtöbb beltéri és néhány kültéri építési és szerelési feladatnak.

Az LT40 vonalrajzoló lézer gyors szintbeállításáról, a vízszintes és függőleges lézervonalak automatikus előállításáról megbízható kompenzátor gondoskodik. A vízszintes vagy a függőleges vonalak, illetve a kettő egyidejű megjelenítése egyetlen gomb nyomogatásával megválasztható, illetve váltogatható. Az LT40 készülék a tetején, valamint az alján kilépő lézersugár segítségével felfelé vagy lefelé történő vetítésre is használható, hatótávja beltéren 30, kültéren 50 méter sugarú kör.

Kültéri kitűzésekhez a lézersík az opcionálisan beszerelhető R40 érzékelővel kereshető meg a készüléktől akár 50 méter távolságban is.

A beépített dőlésérzékelő a műszer 5 foknál nagyobb mértékű dőlése esetén feltűnő hangjelzéssel figyelmezteti a kezelőt – ezáltal idő és pénz takarítható meg, hiszen szükségtelenné válik a mérések folytonos ellenőrzése. A dőlésérzékelő ki is kapcsolható, így lehetővé válik bármilyen szögállású vonal kivetítése.

Az LT40 különleges tartószerkezete révén rögzíthető 1/4”-os, illetve 5/8”-os állványra, fára, gipszkartonra vagy – mágneses felületének köszönhetően – fémszerkezetre.

A három darab ceruzaelemmel 12 órán át működő műszer vízszintezésének pontossága ±10 mm, függőzésének pontossága ±1,5 mm, az önbeállás tartománya 5 fok.

Az LT40 vonallézer hordtáskában, három darab elemmel, derékszög adapterrel, mágneses tartókonzollal, valamint rögzítő hevederrel kapható.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog