2009. október 21.

Közvilágítási lámpatestcsalád

Közvilágítási lámpatestcsalád

Nagynyomású gázkisüléses fényforrással üzemeltethető a Zafír közvilágítási lámpatestcsalád, melynek Zafír 1 típusa 125 W-ig, Zafír 2 típusa 250 W-ig terjedő teljesítmény-tartományban működtethető.

A lámpatestek háza alumíniumöntvényből, fedele fröccsöntött műanyagból készül. Az optikai rendszert a hőkezelt üvegből vagy polikarbonátból készült bura, a fémgőzölt műanyag kristálytükör és a zárószerkezetet is tartalmazó foglalattartó alkotja. A Zafír típusok oszlopkarra és oszlopcsúcsra egyaránt felerősíthetők, de a Zafír 2 esetében lehetőség van a lámpatest hajlásszögének – akár helyszíni – változtatására is.

Közvilágítási lámpatestcsaládKözvilágítási lámpatestcsalád

A lámpatestek alapkivitelben világosszürke színűek, de igény esetén a RAL-skála bármely színében is rendelhetők. Ezen túlmenően alumíniumfedéllel, préselt, edzett üvegburával vagy síküveg burával, illetve II. érintésvédelmi osztályú kivitelben is rendelhetők, a Zafír 2 pedig még IP44 védettségű szerelvénytérrel, valamint 76 mm átmérőhöz alkalmas felerősítő elemmel ellátva is.

A Zafír lámpatestek alumíniummal fémgőzölt, hőálló polikarbonát tükreit nagy tisztaságú alumíniumréteg borítja, amit fémgőzöléssel hordanak fel egyenletesen a felületre. A kiváló fénytechnikai tulajdonságokkal rendelkező tükör kialakítása az alkalmazott gyártási technológiának köszönhetően nagy pontosságú.

A hőkezelésnek köszönhetően az üvegbura törési szilárdsága magas. Kiváló fényáteresztő képességét teljes élettartama alatt megőrzi, nem sárgul, nem töltődik fel elektrosztatikusan. A bura külső felülete öntisztuló, karbantartási igénye minimális.

A lámpák állítható optikai rendszerrel rendelkeznek, azaz a fényforrások különbözőképpen pozícionálhatók, ezzel a fényeloszlás a helyszíni kívánalmaknak megfelelően módosítható. A Zafír 2 felerősítő szerkezete lehetővé teszi a lámpatest hajlásszögének helyszíni állítását is.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog