Peri01

2009. október 21.

Stílusos homlokzatok kerámiaburkolata

Stílusos homlokzatok kerámiaburkolata

Átszellőztetett vagy fix homlokzatok kialakítására alkalmas a speciális kerámialapokkal készülő Keraben Systems burkolati rendszer, melyet nagy táblaméretei és vastagságai, kiemelkedő esztétikai értéke és kivételes műszaki tulajdonságai tesznek egyedülállóvá.

A gondosan válogatott nyersanyagoknak és az állandó gyártásellenőrzésnek köszönhetően a porcelánmassza olyan tömör és kemény, hogy mind az európai, mind az amerikai előírások referenciaértékeinek megfelel. A magas sűrűség és alacsony porozitás kiváló mechanikai és vegyi tulajdonságokat ad az anyagnak, így biztosítva a lapok nagy ellenálló képességét az extrém külső hatásokkal szemben is. A komplex rendszer a legigényesebb építészeti kialakítások elvárásainak is megfelelő megoldásokat kínál.

Stílusos homlokzatkialakítások kerámiaburkolati rendszere

A Keraben homlokzatburkolati rendszerrel javítható az épületek energiahatékonysága is, mivel a szellőztetett rendszerben az épület belső tere és a külső tér között létrejövő légkamrák növelik a falszerkezet hőszigetelő képességét, ami a külső falra szerelt hőszigeteléssel tovább fokozható. Nyáron a napsugárzás a kerámiaburkolatot éri, az épületet magát nem, így a sugárzó forróság egy része visszatükröződik. A kerámiaburkolat által felvett napenergia ugyanakkor felmelegíti a légkamrában lévő levegőt, csökkentve annak sűrűségét. Ennek következtében felfelé irányuló légáramlat indul be, folyamatos szellőzést létrehozva, és hűtve a falszerkezetet. Télen a beépített hőszigetelés megállítja a bentről érkező meleget. A légrésben kialakuló keringés segíti az épület hőtechnikai stabilitását. A kerámiaburkolatú épületek fenntartásukhoz 30 százalékkal kevesebb energiát igényelnek, mint a hagyományos homlokzatburkolatú épületek.

Stílusos homlokzatkialakítások kerámiaburkolati rendszere

A kerámia gyártási folyamatának és a 13 mm-es lapvastagságnak köszönhetően a burkolólapok különösen kemény, külső hatásoknak, természeti és mechanikai erőknek ellenálló felülettel rendelkeznek. A felületkezelés ellenállóvá teszi a lapokat minden vegyi anyaggal, még a legerősebb, legagresszívebb szerekkel szemben is. A több mint 4000 tonnát használó préselő eljárás és a közel 1200 °C-os égetés során magasfényű, kemény felület jön létre. Mivel a lapok felülete alacsony porozitású, a szennyeződések nem tapadnak meg rajtuk, így minden olyan homlokzati megoldásra alkalmasak, ahol valamilyen okból nem végezhető rendszeres karbantartás. A speciális felületkezelés miatt a lapok vízfelvétele gyakorlatilag 0 (<0,02%), így víz- és fagyállóak. A beépített hőszigetelés és a légrés révén csökken az épületbe jutó zaj hangereje is.

A gyorsan összeállítható rögzítőrendszer nemcsak idő-, hanem energia- és pénzmegtakarítást is lehetővé tesz. A rendszer további előnye, hogy az egyes kerámialapok egyesével is cserélhetők.

Az épületek burkolatának kialakításához sokféle kerámialapot kínál a Keraben rendszer. A legújabb építészeti trendeknek megfelelő változatos formák, színek és textúrák, valamint a különleges technikai tulajdonságok teszik a Keraben kerámiaburkolatot különösen alkalmassá stílusos homlokzatok kialakítására.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog