2009. október 19.

Multifunkciós alátéthéjazat

Multifunkciós alátéthéjazat

A bármilyen hőszigetelő rendszerhez, cserép-, pala vagy fémfedésekhez alkalmazható DuPont Climate Systems alátéthéjazat-rendszer használatával a tetőszerkezetbe jutó nedvesség kezelésén túl jelentős energiamegtakarítás is elérhető.

A két újonnan fejlesztett alátéthéjazatból (a Tyvek Enercorból és a DuPont AirGuardból) álló DuPont Climate Systems átszellőztetett tetőszerkezetek nedvességkezelésére, illetve hőszigetelésük védelmére nyújt biztonságos megoldást. A Tyvek Enercor alumíniumbevonatos, ebből adódóan magas hővisszaverő képességű páraáteresztő fólia, míg a szintén alumíniumbevonatos DuPont AirGuard lég- és vízzáró fólia. A rendszer bármilyen hagyományos hőszigetelő anyaggal összeépíthető, belülről páraáteresztővé, kívülrő vízzáróvá, ugyanakkor légzáróvá téve a tetőszerkezetet. A Tyvek Enercor és a DuPont AirGuard kombinációjával akár 20 százalékkal is növelhető a tető hőszigetelésének teljesítménye (a Tyvek Enercor a napsugárzásból adódó hő 85 százalékát visszaveri).

A rendszer párakezelő képessége két szinten fejti ki hatását: a Tyvek Enercor alátétfólia páraáteresztő képessége révén átereszti az épületben keletkező párát, megelőzve ezzel a páralecsapódást (azaz az épület penészesedését), a DuPont AirGuard pedig vízzáró képességének köszönhetően megakadályozza, hogy a tetőszerkezetbe kívülrő nedvesség hatoljon.

A speciális technológiával készülő DuPont Climate Systems alátétfóliák használatával nemcsak energiamegtakarítás érhető el, hanem vékonyabb szerkezetű tetők készítésére is lehetőséget nyújtanak.

Az épületekkel szemben támasztott új energiaszabályozás szerint az energiatakarékosság az épület egészére vonatkozik – ez azt jelenti, hogy a tetők energiahatékony kialakításából származó energianyereség ellensúlyozhatja az épület kevésbé takarékos részeinek (például a nagy felületű ablakoknak) a veszteségét, ami nagyobb tervezői szabadságot, változatos épületkialakítást enged.

A DuPont Climate Systems összetett fukciói ellenére rendkívül egyszerűen kivtelezhető, és rendkívül tartós rendszer, mely új építésekkor, illetve régi épületek felújításakor egyaránt alkalmazható.

hírlevél-feliratkozás

épjog