2009. december 10.

2010 februárjában Kölnre figyel a tetőszakma

2010 februárjában Kölnre figyel a tetőszakma

Az energiatakarékosság és a napenergia-hasznosítás központi téma lesz a 2010. február 24-27-i Dach+Holz szakkiállításon. A kölni rendezvény a tetőfedő és ács szakma legrangosabb nemzetközi seregszemléi közé tartozik.

A szervezők legutóbbi sajtóközleménye szerint a többszáz kiállító között biztosan ott lesz például a Bauder, a Creaton, a Dörken, a Du-Pont, az Eternit, a Fermacell, a Haas, a Henkel Wolfin, az Icopal, a Monier, a Pavatex, a Rheinzink, a Rockwool és a Velux is. A szakkiállítás témaköre a tetőfedő és ács szakma legszélesebb körét lefedi: a magas- és lapostető-héjazatok, szerkezetek, szigetelések, továbbá a kivitelezéshez szükséges szerszámok és gépek is megjelennek a kínálatban. A rendezvény tehát a tervezők és a kivitelezők érdeklődésére egyaránt számot tarthat; akik a legújabb termékekkel, technológiákkal és szerkezeti megoldásokkal ismerkedhetnek meg.

A Dach+Holz (angol nevén: Roof+Timber) kiállítás központi témája 2010-ben az energiatakarékosság lesz. A szigorodó épületenergetikai előírások magasabb követelmények elé állítják a tetők tervezőit és kivitelezőit is – indokolja a döntést a közlemény. Így hangsúlyos szerepet kapnak például a – külön kiállítási csarnokban elhelyezett – szigetelőanyag-forgalmazók, de nagy jelentőségük lehet energetikai szempontból a tetőfelújításoknak is, valamint például a tetőablakoknak is.

Szintén a fókusztémák közé sorolják a szervezők a napenergia-hasznosítást, a közleményben utalva arra is, hogy az áramtermelésben, illetve melegvíz-előállításban szerepet kapó napkollektorok egyre inkább magától értetődő elemei a tetőknek. Ez a növekvő igény egyúttal üzleti lehetőség a gyártóknak éppúgy, mint a tervezőknek és a kivitelezőknek – ennek kihasználásához azonban értelemszerűen a korszerű szakmai ismeretekre, megfelelő tájékozódásra is szükség van.

2010 februárjában Kölnre figyel a tetőszakma

 

hírlevél-feliratkozás

épjog