2010. január 04.

Nem kell kapkodnia a burkolónak

Nem kell kapkodnia a burkolónak

Le kell tisztítani a fugázóanyagot a burkolólapokról 15-20 percen belül? Csak 10 perc az aljzatkiegyenlítő terülési ideje? Általában igen. De már kaphatók olyan anyagok, amelyek megvédik a kapkodástól a kivitelezőt.

A legtöbb fugázóanyagot a fugázás után 15-20 percen belül le kell tisztítani a csempék felületéről, különben „ráég” még a mázas lapokra is, és nagyon nehéz, illetve szinte lehetetlen onnan esztétikusan eltávolítani. A Kerakoll porcelánfugája esetében ez a türelmi idő két óra. Ez azt jelenti, hogy nem kell kapkodni: egy átlagos méretű fürdőszobát a burkoló teljes egészében kifugázhat, utána még kényelmesen megihat egy kávét, és utána ráér megtisztítani a csempét. Ennek az időnyereségnek annál nagyobb jelentősége van, minél melegebb van, hiszen a magas hőmérséklet tovább rövidíti a kötési időt. Egy olyan meleg nyáron, mint amilyenek az utóbbi időben előfordulnak, a fugázóanyagok jelentős része szinte már a vödörben elkezd megkötni. A porcelánfugával megoldható ez a probléma.

Egy másik példa: a Kerakoll kínál olyan aljzatkiegyenlítőt, aminek a terülési ideje – a szokásos tíz perc helyett – negyven perc, ugyanakkor két óra múlva már járható, burkolható felületet kapunk. Mindezek olyan előnyök, amik a kivitelezést könnyebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá teszik.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog