2010. április 01.

Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése

Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése

A stílusos, tartós UPM Profi Deck kiváló megoldást nyújt kerti építmények, belső udvarok, teraszok, kikötők, gyalogutak, valamint más, különleges igénybevételnek kitett felületek burkolására – ezért esett a választás erre a termékre a Tirol termálfürdőjében lévő lebegő medencék körüli burkoláskor.

Tirol egyetlen termálfürdőjében, a längenfeldi Aqua Dome-ban három, látszólag lebegő, csésze alakú medence csábít a szabad ég alatt. A legnagyobb medence átmérője 16 méter, ahol különösen fontos volt a stabil és időtálló medenceszegélyezés. A tervezés és az anyagkiválasztás egyik legfontosabb szempontja a nedvesség esetén fellépő csúszás- és sérülésveszély elkerülése volt. Az igényes feladat megoldására a WPC-ből (Wood Plastic Composite – fa-műanyag kombináció) készült UPM Profi Deck alkalmazása bizonyult a legjobb választásnak. Ez az érdekes, már 7 féle színben kapható termék más funkciójú, akár erős igénybevételnek kitett kültéri felületek igényes burkolataként is alkalmazható.

Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése

 

Újgenerációs fa-műanyag kompozit

Az UPM Profi Deck a fa-műanyag kompozitok új generációjának képviselője, mely kiváló tulajdonságai mellett a környezetet is kíméli, mivel újrahasznosított anyagokból készül; gyártásához fő alapanyagként válogatott – más ipari folyamatok melléktermékeként keletkező – farostokat és műanyag polimereket használnak fel.

A kopásálló, nem szálkásodó, és mezítláb is kényelmesen járható UPM Profi Deck különleges tulajdonságainak köszönhetően az időjárás mindenféle hatásának tartósan ellenáll – sem hó, sem jég, sem napsütés nem károsítja, felszíne nem válik csúszóssá még esős napokon sem. A rendszeres tisztításon kívül más karbantartást nem igényel, még tavasszal sincs szükség csiszolásra, pácolásra, lakkozásra vagy egyéb kezelésre.

Az UPM Profi Deck hosszabb idő után sem veszít szépségéből, legfeljebb pár árnyalattal világosodik az évek múlásával. Ez annak köszönhető, hogy nem tartalmaz a napsugárzás hatására szürkére fakuló lignint (ami a fában megtalálható természetes molekula).

Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése

 

Ötletes szerkezet

Az üreges szerkezetnek köszönhetően a profilok szilárdak, mégis könnyűek (egy méter UPM Profi Deck súlya csupán 2,5 kg), így egyszerűen kezelhetők. Az üreges szerkezet lehetővé teszi rejtett rögzítések kialakítását, valamint az elektromos vezetékek elvezetését a profilok belsejében.

A Profi Deck praktikus összeszerelési rendszerével akár egyszerű, akár összetettebb kialakítások is könnyen és gyorsan összeépíthetők. A burkolatlapokat rögzítő T-kapcsok előzetes fúrás nélkül közvetlenül a tartósínekbe csavarozhatók.

Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése

Mivel a termékben nincsenek sem csomók, sem egyéb hibák, és minden darab ugyanolyan mérettűrés szerint készül, a lapok kevés hulladékképződéssel és gyorsan összeszerelhetők, amihez csak hagyományos famegmunkáló szerszámok (fűrész, fúró, elektromos csavarhúzó stb.) szükségesek.

 

Teret ad a kreativitásnak

Az egyszerűen szerelhető UPM Profi Deck segítségével rendkívül változatos szín- és formavilágú, illetve mintázatú felületek hozhatók létre: kialakíthatók szélrózsák, art deco minták, tarka felületek, hangsúlyosabb határvonalak, vagy akár ívek és hullámok is.

Lebegő medencék csúszásmentes, nem szálkásodó szegélyezése

hírlevél-feliratkozás

épjog