Peri01

2010. május 22.

Vizes felületen is tömít

Vizes felületen is tömít

A dilatációs és munkahézagok tömítésére szolgáló, oldószer tartalmú, átlátszó Domoflex tömítőanyag szinte bármilyen felülethez (falhoz, betonhoz, vakolathoz, fához, fémhez, üveghez, bitumenhez, műanyaghoz stb.) alapozó nélkül is tapad. Tömít, illetve lezárja a víz útját még nedves, vagy enyhén olajos felületeken is.

A szilikonbázisú anyagok alternatívájaként jó megoldást nyújtó szintetikus gumialapú Domoflex tömítőanyag épületen kívüli, illetve belüli dilatációs és munkahézagok tömítésére egyaránt alkalmas. A sokcélúan alkalmazható hézagtömítő homlokzaton, tetőn, üvegen, csempén stb. alapozó nélkül is jól tapad, használatát az időjárás sem befolyásolja – akár még esőben, síkos, vizes felületeken is lehet vele dolgozni. A szilikonnál tartósabb – és annál kevésbé penészedő – Domoflex rézfelületek tömítésére is alkalmas.

Vizes felületen is tömít

A festhető, vakolható, burkolható anyag kitűnő tömítőképességét és rugalmasságát szélsőséges időjárási körülmények között is megtartja. A 300 ml-es tubusban kapható termék akár két évig is eltartható.

Vizes felületen is tömít

 

Használati utasítás

Az alapfelületnek keménynek és tisztának kell lennie, a hézagokat polietilén tömítéssel kell – a DIN szabvány szerint – kitölteni. Használat előtt a Domoflex tubusok szobahőmérsékleten tárolandók. A tömítendő sima felületek lehetnek nedvesek, de ha poros a felület, az legyen száraz. A tömítőanyagon végzett utolsó simítást szappanos vízzel célszerű végezni. Az élek ragasztószalaggal alakíthatók, de a szalagot azonnal le kell húzni a felületről. Különösen extrém körülmények között, illetve néhány műanyag esetében alapozó használata javasolt.

Ha a kész tömítések sokáig maradnak víz alatt, előfordulhat, hogy az anyag megsárgul, de ez a tömítés hatékonyságát nem rontja. A Domoflex bármilyen festékkel festhető, vagy lakkozható. Oldószeres festék használatakor a tömítőanyag kötési ideje megnőhet.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog