Peri03

2010. június 07.

Medenceburkolás préselt kerámialapokkal

Medenceburkolás préselt kerámialapokkal

A Floor Gres széles választékban kínál medencék burkolására szolgáló termékeket: fehér hordozóanyagú préselt kerámialapokat, hasonló anyagú, de öntött elemeket, finom kőporcelán csúszásgátló termékeket, valamint mindenféle kiegészítőt (PVC rácsokat, lefolyókat, ugródeszkákat, startköveket, létrákat stb.).

Mázas, sima felületű medenceburkoló lapok

A Dura'Ker tömör, mázas kerámiaburkolat, melyet préselés után magas hőmérsékleten égetnek ki. A préselt technológiának számos előnye van a hagyományos húzott eljáráshoz képest: elsősorban az, hogy az így készült lapok 5 mm-es fugával burkolhatók, ami esztétikailag és higiéniailag is előnyösebb a húzott technológiánál szükséges 8-10 mm-es fugánál. A lekerekített élek nem okozhatnak sérülést, a rendkívül magas hőmérsékleten (1220 °C-on) történő kiégetésnek köszönhetően pedig alacsony a termékek vízfelvétele (a mázas lapoké 0,5 százalék alatti).

A Dura'Ker termékek 12,5x25 cm-es méretben és széles színválasztékban kaphatók. E termékek alkalmazása elsősorban a medence oldalfalaira, valamint mélyebb részeken a medence aljára javasolt. A speciális elemek széles választéka (pozitív, negatív sarokidomok, íves idomok stb.) segíti a sarokpontok és a sík felületek találkozásainak higiénikus és esztétikus kialakíthatóságát.

 

Medenceburkolás préselt kerámialapokkal

 

Víz alatti csúszásgátló termékek

A csúszásgátló elemek szintén mázas Dura'Ker burkolatok, de felületük csúszásgátló kiképzésű, így különösen alkalmasak a medence aljának, illetve a medencébe vezető lépcsők burkolására. (Közösségi medencéknél – 120 cm-esnél sekélyebb vízmélység esetén – szabvány szerint is kötelező a csúszásgátló termékek használata.) A német DIN 51097-es szabvány háromféle csúszásgátlási fokozatot különböztet meg, s ennek megfelelően a Grip SM B, illetve C lapok a legmagasabb fokozatokat is teljesítik. E termékek is széles színválasztékban kaphatók, rendkívül változatos medencealj kialakításokat engedve.

 

Medenceburkolás préselt kerámialapokkal

 

A medencék szélének speciális elemei

A Floor Gres gyár „Vitrious China” kerámia alapanyagból, egyedi öntött eljárással készít a medenceszélek kialakítására szolgáló speciális elemeket. Az eljárás lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb kapaszkodóelemek, íves, lefolyó-, illetve sarokidomok is egy darabból, öntött technológiával készüljenek, jelentősen csökkentve ezzel a kialakítandó fugák számát.

A széles választéknak köszönhetően a medence jellegétől és az alkalmazástól (versenymedence, súlyfürdő, látványmedence) függően választhatók szélmegoldások.

 

Medencén kívüli csúszásgátló burkolat

A medencék környezetének kialakítására finom kőporcelánból készülő, teljes anyagában színezett, mázatlan, csúszásgátló burkolat szolgál. E termékek is az egyéb medenceburkolatokkal azonos formátumban és széles színválasztékban állnak rendelkezésre.

 

Medenceburkolás préselt kerámialapokkal

 

hírlevél-feliratkozás

épjog