2010. július 08.

Hőhídmentes építés aljzattól a tetőig

Hőhídmentes építés aljzattól a tetőig

Rendkívül gyors építésre nyújt lehetőséget az építőipari újdonságnak tekinthető Löglen építészeti rendszer, amely egyedi technológia alapján ötvözi az acél- vagy faszerkezetet a polisztirolbetonnal – a rendszerrel könnyített szerkezetű, alacsony energiaigényű, bármilyen funkciójú és kialakítású épület elkészíthető.

A családi házak, középületek, iskolák, szállodák, irodaházak, csarnokok stb. kivitelezésére alkalmas Löglen rendszer speciális fal- és födémelemekből áll: az elemek műanyag vázszerkezeteire kívül és belül polisztirolbeton paneleket erősítenek, a köztes területre pedig ömlesztett polisztirolbetont injektálnak, ami a panelekhez köt. Ezzel a megoldással ideális tömegű, kiváló hőtani jellemzőkkel bíró homogén épületelemek hozhatók létre. A „lélegző” és jó páradiffúziójú, porózus szerkezetű elemek egészségügyi szempontból is kiemelkedőnek tekinthetők.

 

A Löglen rendszer felépítése

A Löglen Standard teherhordó falszerkezet homlokzati falak építésére szolgál: a vázszerkezetre kívül 15, belül 12 cm-es polisztirolbeton paneleket erősítenek, a köztes területre ömlesztett polisztirolbetont injektálnak. Így jön létre a 41 cm vastag, homogén szerkezetű tömör fal, aminek tömege 300 kg/m3. A Löglen belső válaszfalak 12 cm-es polisztirolbeton paneleket kapnak.

 

Hőhídmentes építés aljzattól a tetőig

 

A Löglen födémelemekkel a födémek kivitelezési ideje a hagyományos 28 nap helyett 4-5 napra rövidíthető. A kimagasló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező födém tömege 41 cm-es vastagság esetén 250 kg/m2 (a hagyományosan készülő, 25 cm vastag födém 700 kg/m2).

 

Hőhídmentes építés aljzattól a tetőig

 

Hőszigetelés

Az új technológiával készülő elemek hővezetési tényezője nagyon jó, akkreditált laboratóriumi mérések szerint a 41 cm-es Löglen Standard tartófal hőátbocsátási tényezője U=0,21 W/m2K. A kiváló hőszigetelő és hőmegtartó képességgel rendelkező rendszer további szigetelést nem igényel. A Löglen épület teljes egészében hőhídmentes, mivel homogén anyagból áll aljzattól a tetőig.

 

Gyors építés

A Löglen épületek kivitelezési ideje mintegy fele a hagyományos épületek kivitelezési idejének, mert:

• az alapozás közel 10-40 százalékkal kevesebb betont igényel;

• az adott épülethez készített konkrét gyártmányterv alapján történik a gyártás, és az építési területre a gyártmányterv szerint sorszámozva érkeznek az anyagok;

• a polisztirolbeton kiváló alakíthatósága miatt a falba nem véséssel, hanem gyorsan, milliméter pontosan elvégezhető marással helyezhetők el a cső-, illetve vezetékrendszerek;

• az épületek falszerkezeteit sem kívül, sem belül nem kell vakolni, glettelés és hálózás után az elemek színezhetők, festhetők és bármivel burkolhatók;

• az építéskor felmerülő módosítások (ajtók áttétele, vezetékelések áttervezése, belső válaszfalak elmozdítása stb.) a technológia rugalmassága miatt gyorsan és könnyen elvégezhetők.

 

Hőhídmentes építés aljzattól a tetőig

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo