2010. július 15.

Eltolható üvegfalak keret nélkül, akár íves kivitelben is

Eltolható üvegfalak keret nélkül, akár íves kivitelben is

A Geze MSW típusú eltolható üvegfala rendkívül jó megoldást nyújt a terek rugalmas leválasztásaira. Az üvegfal elemei egymástól függetlenül tolhatók el az üvegfal szélén található parkolópályákba, melyek kialakítása a futósínre merőleges, a futósínnel párhuzamos, de igény esetén egyedi kialakítású is lehet.

Az MSW üvegfalrendszerhez alkalmazható, maximum 150 kg-os szárnyak mozgatása a precíziós golyóscsapágyaknak köszönhetően könnyedén végezhető. Az üvegfal tartalmazhat az eltolható elemekkel azonos kivitelű fix elemeket is.

 

Eltolható üvegfalak keret nélkül, akár íves kivitelben is Eltolható üvegfalak keret nélkül, akár íves kivitelben is

 

Az üvegfal elemei:

• tolószárny;

• az üvegfal szélén nyíló szárny, aminek kinyitását követően lehet bemenni az üvegfallal lezárt helyiségbe, és ezután az egész üvegfalat eltolni;

• toló-nyíló szárny, melynek használatával a már bezárt üvegfal például középen még átjárható.

 

Eltolható üvegfalak keret nélkül, akár íves kivitelben is

 

A Geze MSW üvegfalrendszer előnye, hogy az üvegeket nem kell furatolni, mert rögzítésük szorítóprofilokkal történik. A profilok különféle felülettel rendelhető burkolatait – felületük védelme, illetve sérülésük elkerülése érdekében – elég az üvegfal elkészülte után vagy a használatba vétel előtt felszerelni. A hornyokkal ellátott futósín lehetőséget nyújt álmennyezeti elemek csatlakoztatására is. Az egyenes és íves nyomvonalak nagy tervezési szabadságot engednek az építészeknek.

 

Eltolható üvegfalak keret nélkül, akár íves kivitelben is

 

Rejtettkeretes üvegszerkezetek

A rejtett vasalatos, hőszigetelt üvegezésű, keret nélküli Geze IGG üvegfalrendszert olyan helyekre fejlesztették ki, ahol fém kiegészítő elemeket nem szeretnének látni, csak üvegfelületet, de az üvegfalnak és -ajtónak hő-, illetve hangszigetelőnek kell lennie. Az IGG szerkezet külső és belső üvegtáblája között 27 mm-es légrés található, az üvegezés készülhet ESG vagy VSG biztonsági üvegekből. Az IGG-szerkezetek alkalmazhatók automata és manuális nyílóajtókhoz, automata és manuális tolóajtókhoz, eltolható falakhoz (egyenes, íves vagy törtvonalú pályán), fix üvegelemekhez kül- és beltéren egyaránt.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog