Építészkongresszus

2010. november 20.

Hosszabb gémszerkezet segíti az emelést

Hosszabb gémszerkezet segíti az emelést

Tovább bővült a Case ipari alkalmazásokra szánt rakodóinak választéka: szeptemberben az angliai Birminghamban rendezték meg az RWM Újrahasznosítási és Hulladékgazdálkodási Kiállítást, ahol a Case két új lánctalpas, ipari gémesrakodó modelljét mutatta be.

Az egyik modell a CX210B-SL, melyet a színesfémtelepek kiszolgálógépének terveztek, a másik pedig a CX240B-MH, melyet szeméttelepeken történő alkalmazásra szánnak. A két gép alaptípusa már az elmúlt években bizonyított, így jó alapnak bizonyultak a célirányos fejlesztéshez.

 

Hosszabb gémszerkezet segíti az emelést Hosszabb gémszerkezet segíti az emelést

 

Az új gépek legfeltűnőbb változásai:

• megerősített vázszerkezet;
• nagyobb pótsúlyok;
• megerősített és extra védelemmel ellátott kezelőfülke;
• hidraulikusan emelhető kabin;
• átalakított és hosszabbított gémszerkezet;
• nagyobb teljesítményű hidraulikarendszer.

A minél hosszabb gémkinyúlás és emelési magasság elérése érdekében a CX240B-MH típus 7,1 méter hosszú gémmel és 5 méteres kanálszárral készül, míg a CX210B-SL modell 6,8 méteres gémmel és 5,2 méter hosszú kanálszárral rendelkezik. A gépkezelő kabinjának oszlopai – a fülke megerősítése ellenére – keskenyebbekké váltak, így a 2,3 méterrel emelhető kezelőfülkéből tökéletesen átlátható a munkaterület. A kezelő kényelme érdekében csökkentették a fülkébe jutó zaj és rezgések mértékét, valamint légrugós ülés, hűtött box és tárolórekeszek is növelik a komfortérzetet.

A CX210B-SL (157 Le – 628 Nm), illetve a CX240B-MH (177 Le – 636 Nm) erőforrása common-rail befecskendezéssel és intercoolerrel ellátott négyhengeres Isuzu turbódízel motor. Ezek a motorok az alapgépben több díjat nyertek (például 2008-ban Japánban az Energy Conservation Award – Energiatakarékossági Díjat), így teljesítményük és gazdaságosságuk miatt nem volt szükség a motor erősítésére, az alapgép motorja könnyen ellátja az erősebb hidraulikus rendszerrel szerelt gépet is.

A gépek karbantartási ciklusa is növekedett, csökkentve ezzel a napi karbantartáshoz szükséges időt és a felmerülő szervizdíjakat. Így például a zsírzási intervallum ezer üzemórára emelkedett, és még a motortérben lévő napi ellenőrzési pontok is könnyen hozzáférhetők a földről, gyorsabb lehetőséget kínálva e munka elvégzésére. A Case a földmunkagépek teljes palettáját kínálja az 1,5 tonnás minikotrótól a 80 tonnás lánctalpas markolóig, valamint a csúszókerék-kormányzású rakodóktól a 25 tonnás homlokrakodókig. Folyamatos fejlesztésekkel pedig a speciális alkalmazású gépek (bontógémes, ipari gémes, hosszúgémes rakodók stb.) választéka is egyre bővül.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog