2010. december 08.

Helytakarékos, elegáns szekcionált kapuk csarnokokhoz

Helytakarékos, elegáns szekcionált kapuk csarnokokhoz

Bármilyen stílusú, kialakítású és funkciójú csarnoképület lezárására esztétikus és praktikus megoldást nyújtanak a Hörmann ipari szekcionált kapuk, melyek függőleges mozgású kapulapjai a födém alá, a tetővel párhuzamosan vagy a falon felfelé nyílhatnak. A kapuk új építésekkor, illetve felújításokkor egyaránt könnyen betervezhetők.

A függőleges nyílásmódból adódóan a kapuk előtti és mögötti tér szabadon marad, a lehető legnagyobb helyet hagyva a csarnokban, illetve a csarnokok előtt. Mivel a kapuszerkezet a belső falsíkra szerelhető, a teljes kapunyílás szabadon marad, ami szintén a munkavégzés zavartalanságát segíti.

 

Minden funkcióhoz, kialakításhoz, dizájnhoz

A Hörmann széles választékú szekcionált kapui az egyszerűbb csarnokoktól a modern ipari építészethez illeszkedő igényes dizájnépületek lezárásáig kitűnő megoldást nyújtanak, bármilyen funkciójú, illetve kialakítású csarnokról legyen is szó. A számtalan sínvezetési mód (normál, magas, alacsony, tetőkövető stb.) révén a kapuk bármilyen belmagasságú, szerkezeti felépítésű ipari épületnél, új építésű, illetve felújítandó csarnoknál egyaránt könnyen betervezhetők.

 

Helytakarékos, elegáns szekcionált kapuk csarnokokhoz

 

Több fény a csarnokokba

Az összes szekcionált kaputípus kapható műanyag, karcálló Duratec üvegezéssel, mely többszöri tisztítás után és erős igénybevétel esetén is megőrzi kitűnő átláthatóságát. Ezzel a lehetőséggel a Hörmann ipari szekcionált kapuk üveghomlokzatos és bevilágítókupolás, világos csarnokok kialakítására is lehetőséget nyújtanak.

 

A kapun nem szökik a meleg

A kapuszerkezetek az időjárás hatásaival szemben tartósan ellenálló alapozóbevonattal ellátott tűzihorganyzott acélból készülnek. A duplafalú kapulapok üregét poliuretán keményhab tölti ki; az acélhéjakhoz erősen tapadó szigetelőmag felel döntően a kapu robusztusságáért és hőszigeteléséért. A 26 mm vastag Duratec üvegezés is kimagasló hőszigetelésű: hőátbocsátási tényezője a 16 mm-es üvegezésekénél akár 20 százalékkal is alacsonyabb lehet. A kapuk rendelésre még jobb hőszigetelési értékű, háromrétegű üvegezéssel is kaphatók.

 

Helytakarékos, elegáns szekcionált kapuk csarnokokhoz Helytakarékos, elegáns szekcionált kapuk csarnokokhoz

 

Az ipari kapu is lehet szép

A kapulapok 14 féle színbevonattal készülnek, de igény esetén 200 féle egyedi színben is szállíthatók. Rendelhetők stukkómintázattal, ami érzéketlenné teszi a felületet a szennyeződésekkel és a kisebb karcolásokkal szemben, illetve a sík és karakteres, finom vonalas struktúrájú Micrograin-felülettel. A kapu belső oldala mindig stukkómintás törtfehér színű.

 

Helytakarékos, elegáns szekcionált kapuk csarnokokhoz

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog