2011. január 17.

Megfelelő ablakokkal sok energia takarítható meg

Megfelelő ablakokkal sok energia takarítható meg

Az ország energiafelhasználásának jelentős része, több mint 40 százaléka az épületek fűtési energiaszükségletére fordítódik, ami az épületek nem megfelelő hőszigeteltségének eredménye. A magyarországi épületállomány körülbelül 70 százalékánál a hőveszteség jelentős részét a nem megfelelően szigetelt nyílászárók okozzák.

A 2006/32/EK irányelv az energia-végfelhasználás hatékonyságáról és az energetikai szolgáltatásokról előírja, hogy kilenc éven keresztül évi 1 százalék energiamegtakarítást kell elérni a tagállamoknak, és fő szektorként az épületeket, a közlekedést és a közületeket jelöli meg.

A jóváhagyás előtt álló, az épületek energiahatékonyságáról szóló EU irányelv-módosítás elvárja a tagállamoktól az energiahatékonysági stratégiák előre tervezését a 2020 végéig tartó időszakra vonatkozólag. Előírja többek között azt, hogy 2020. december 31. után csak közel zéró emissziós épületek épülhetnek.

Ennek csak akkor lehet eleget tenni, ha az épületek tervezésénél, illetve kivitelezésénél a szakemberek olyan anyagokat, technológiákat alkalmaznak, amivel e követelmények teljesíthetők. Ezért minden olyan gyártó cégnek, amelynek erre lehetősége van, törekednie kell olyan termékeket a piac rendelkezésére bocsátani, amelyek alkalmazásával a szakemberek e követelményeket ki tudják elégíteni.

 

Hőhidak nélkül, több fényt beengedve

A Trocal E-Clip 110 rendszeréből készül – az Ablakcentrum Kft. fejlesztésének köszönhetően – AC Energia+ márkanéven az a nyílászárócsalád, amely e szigorú feltételeknek eleget tesz, sőt a passzívházak nyílászárókra vonatkozó előírásait is kielégíti.

 

Megfelelő ablakokkal sok energia takarítható meg

 

A 110 mm-es beépítési mélység, a háromszoros, lágy tömítés, valamint a komplett ablakbeépítési megoldás az ablakpárkány csatlakozásoknál megszünteti a hőhidak kialakulásának lehetőségét, ezzel akár 40 százalékkal is jobb hőszigetelést eredményezve az ablak alsó részén.

Az ablak minden oldalán azonos a beépítés. Az AC Energia+ ablakrendszer kiemelten pozitív tulajdonsága, hogy a keskenyebb keretszélessége miatt kialakuló nagyobb üvegfelületen több fényt enged be a helyiségekbe.

Az AC Energia+ ablakrendszer elnyerte a Kiváló Építési Termék, valamint a Magyar Termék Nagydíjat.

 

Megfelelő ablakokkal sok energia takarítható meg Megfelelő ablakokkal sok energia takarítható meg

 

A gyártóról

Az Ablakcentrum Kft. több mint 20 éve az ország egyik, a minőségért, újdonságokért elkötelezett ablakgyártó cége, amely gyártott termékei döntő hányadát saját dolgozóival építteti be. A „Panelprogram” keretein belül 17 ezer felett van azon lakások száma, ahol a cég komplett energetikai felújítást végzett.

 

www.ablakcentrum.hu

Megfelelő ablakokkal sok energia takarítható meg

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog