Deceuninck

 

2011. május 08.

A zöld lézervonal jobban látható a pirosnál

A zöld lézervonal jobban látható a pirosnál

A 300 méter átmérőjű munkaterületet lefedni képes GRL 300 HVG forgólézer zöld lézercsíkot vetít a felületekre – a zöld lézervonal előnye, hogy négyszer jobban látható szélsőséges körülmények között is, mint a piros. A könnyen kezelhető, precíz munkavégzést lehetővé tevő műszer automatikusan szintezi magát mind vízszintesen, mind függőlegesen.

A Bosch legújabb professzionális lézeres szintezőjével, a GRL 300 HVG forgólézerrel kül- és beltéri munkák egyaránt végezhetők. Számos előnyös tulajdonságának köszönhetően a berendezés ár-érték aránya nagyon kedvező, ezért szerelvényező szakemberek, például gipszkarton-szerelők vagy kőművesek számára is ajánlott.

A tervezők a GRL 300 HVG kialakításakor – ahogy a korábbi GRL modellek megalkotásakor is – figyelembe vették az emberi kéz és az adott munkafolyamatok sajátosságait: a készüléket puha markolatú fogantyúkkal látták el, így a szakembereknek könnyebb az állványra helyezni a forgólézert. A GRL 300 HVG műszert olyan masszívra tervezték, hogy akár egy méter magasról történő leesése után is képes tökéletesen működni. A lézerfej védelméről alumínium védőrács gondoskodik, és a készüléket IP 54 por és fröccsenő víz elleni védelemmel is ellátták.

 

A zöld lézervonal jobban látható a pirosnál

 

A szintezési hibák kiküszöböléséről a „sokkjelző funkció” gondoskodik: ha munka közben a forgólézert olyan külső hatás vagy rezgés éri, ami megzavarja a működését, a forgás automatikusan leáll, és a készülék újraszintez. A gép kijelzője ilyenkor zöld fényről vörösre vált, ezzel is jelezve a működési zavart.

A gép szintező pontossága kimagasló: csupán 0,1 milliméter/méter eltéréssel dolgozik, és 8 százalékos, illetve 5 fokos pozícióváltás esetén is kiegyenlíti az elhajlásokat. A készülék kijelzőjén vörös fény jelzi, ha az önszintezés már nem lehetséges, mert a szintezni kívánt felület a gép mérési tartományán kívül esik.

 

A zöld lézervonal jobban látható a pirosnál

 

A GRL 300 HVG kijelzőpanelén négy gomb található, melyekkel külön-külön beállítható a lézer forgási sebessége, a vonalas és pontlézer funkció, a sokkjelző funkció és az indítás. A forgólézer használható állvány nélkül, háromlábú állványon vagy falra illesztve is.

A GRL 300 HVG forgólézer készenléti ideje kimagasló: az elemmel ellátott készülék körülbelül 50 órán át működőképes. A gép használható elemmel, feltölthető akkumulátorral és vezetékről is.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog