2013. március 05.

A hangtalan berendezés minden szennyeződéstől megtisztítja a levegőt

A hangtalan berendezés minden szennyeződéstől megtisztítja a levegőt

A Labaro áttöltéses rendszerű antiallergén szűrőboxa az aeroszol- és porrészecskéket, illetve a légszennyező molekulákat elektromos töltéssel látja el, a töltött részecskéket elektromos térben felgyorsítja és azokat koagulálja (összetapasztja), majd a „felhizlalt” szemcséket a gyűjtőelektródákon leválasztja.

A Labaro légtisztító berendezés – a szabadalommal védett SupAir technológia által – a tisztítandó levegőt zaj nélkül, magas hatásfokkal, alacsony teljesítményfelvétel mellett, cserélendő szűrőbetét és mozgó alkatrész nélkül, minimális meghibásodási lehetőséggel tisztítja és áramoltatja, megszabadítva az áthaladó levegőt a kellemetlen illatoktól, füsttől, allergiát okozó anyagoktól (por, penész, pollen, atka stb.), gombaspóráktól, bakteriális kórokozóktól, a lebegő finom portól, rostszálaktól, egyes vegyi anyagok gőzeitől, továbbá a rádióaktív radon molekuláitól stb.

 

A készülék működési elve

Az ellenkező polaritású, az áramlás irányára merőlegesen szerelt elektródák felváltva helyezkednek el az áramlási térben, ezért ezek környezetében polaritásváltás, áttöltés jön létre. Ez az apró aeroszolok és molekulák összetapadását eredményezi, aminek hatására akár a 0,1-0,01 ľm (0,0001-0,00001 mm) méretű részecskemolekulák is leválnak az áthaladás során, egyben – a feszültség hatására – szétbomlanak a szerves vegyületek, illetőleg az allergén szerves részecskék, de a csírák, vírusok és baktériumok legtöbbje is.

Az összetapadt aeroszolrészecskék a földelt elektródán (a külső burkolat belső oldalán) válnak le. A készüléket a helyi viszonyoknak megfelelően – a szennyezettség mértékétől függő időközönként – meg kell tisztítani a lerakódásoktól. A készülék tisztítását, karbantartását minden esetben a Labaro Kft. végzi.

 

A készülék működésének bemutatása

 

hírlevél-feliratkozás

épjog