2013. május 16.

Alumíniumredőnnyel fűtési energia takarítható meg

Alumíniumredőnnyel fűtési energia takarítható meg

Az árnyékoló és biztonsági funkciója mellett kiváló hő- és hangszigetelő képességű Aluprof alumíniumredőny alkalmazásával akár harmadára is csökkenthető a nyílászárók hővesztesége, ami jórészt a poliuretán habbal kitöltött kettősfalu alumíniumlamelláknak köszönhető.

A télen és nyáron egyaránt kiválóan hőszigetelő Aluprof alumíniumredőny minden alkatrésze (redőnytok, lefutósín, redőnylamella) alumíniumból készül, ami az időjárás viszontagságainak ellenálló, hosszú élettartamú anyag, és széles színválasztéknak köszönhetően kitűnően illeszthető az épület színvilágához. A redőny utólag felszerelhető külsőtokos kivitel mellett vakolható, azaz a falban teljesen elrejthető tokszerkezettel is kapható. A biztonságról feltolásgátló gondoskodik, ami tovább fokozható – a redőny alá nyúlást lehetetlenné tevő – úgynevezett felső acélretesz beépítésével.

Alumíniumredőnnyel fűtési energia takarítható meg

A redőnytok belsejében kétoldalt csapágyazott horganytengely segíti a könnyebb mozgatást. A redőny 22×53 mm-es lefutósínének belsejében speciális gumikéder található, mely nem lágyul el a nyári meleg hatására, és nem keményedik meg télen, ezzel a redőnyműködtetéssel járó zajt is csökkentve. A redőnylamella 39 mm-es kettősfalu alumíniumlécből készül, poliuretán habbal kitöltve, ami gondoskodik a redőny kiváló hő- és hangszigetelő képességéről (U=1,1 W/m2K, zajszigetelési értékük 36 dB). A redőny folyamatos megvezetését a lefutósínben a lamellák végén elhelyezett arriterek biztosítják. A redőnyléceket rejtett ütközővel ellátott extrudált alumínium záróléc követi, ami tovább fokozza a redőny stabilitását. A pormentes záródás érdekében a redőnyzáróléc vége gumírozott.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Tetőtér-beépítés: itt nézhető meg az új követelményekről és kockázatokról szóló konferencia videófelvétele

A kulturális örökség védelméért felelős miniszter megváltoztathatja az örökségvédelmi hivatal véleményét

Rendkívüli öntözési célú vízhasználat

Épületenergetikai szempontból mely épületek tekinthetők hatósági épületnek?

TETŐTÉR-BEÉPÍTÉS, ÚJ KÖVETELMÉNYEK ÉS KOCKÁZATOK – 2019. június 13-ig még ingyen megnézhetők a konferencia előadásai