2023. január 06.

Ásványgyapot kifejezetten alulról hűlő födémekhez

Ásványgyapot kifejezetten alulról hűlő födémekhez

Sok családi ház rendelkezik a földszinti lakótér alatt méretes garázzsal vagy pincehelyiséggel, amely műhely vagy tároló szerepét is betöltheti. Praktikus terek ezek, de csak ha odafigyelünk arra, hogy ne rajtuk keresztül szökjön ki az egyébként remekül szigetelt házból a hő.

Tegyük fel, hogy már megtörtént az adott épület homlokzatának és tetőjének optimális szigetelése. Ezt követően gondolni kell arra, hogy a földszinti lakótér alatti helyiségek igazi energianyelők tudnak lenni, ha nincs maradéktalanul leszigetelve az alulról hűlő födém, a hűlő oldalról. Hozzáadott értéket jelent, hogy ennek az épületszerkezetnek a jól megválasztott hőszigetelésével nemcsak az „alap” hőszigetelési követelményeket lehet kielégíteni, hanem a teljes födémszerkezet akusztikai léghanggátlása is kedvezően befolyásolható. Kitűnő hőszigetelő tulajdonságokkal és jó hangelnyelő képességgel rendelkező szigetelésre van szükség, amely képes az adott tér (pince, mélygarázs, műhely, teremgarázs stb.) használati zajszintjét is csökkenteni. Ezáltal – közvetetten – a teljes födémszerkezet hanggátlási értéke növekedni fog. Elengedhetetlen a tűzbiztonság és az öntartóság is, hiszen a helyiséget használók feje fölé fog kerülni a szigetelőréteg.

Az Ursa vállalat „tektonikus” szálhalmazzal készült üveggyapot alapanyagú páraáteresztő homlokzati szigetelőanyaga (Ursa Tectonic FP Facade termékcsalád) tavasszal debütált Magyarországon.

Most ősztől pedig a brand új fejlesztése, az Ursa Tectonic UPh/Vv Ceiling elnevezésű, kifejezetten alulról hűlő födémekre specializált ásványgyapot szigetelőtáblák is elérhetővé váltak. Az új termék hőszigetelési teljesítménye nagyon jó, és a szálak rétegelválási szilárdsága is kitűnő. Az Ursa Tectonic Ceiling táblák nem éghetők és hidrofóbok is, ráadásul az üveggyapot alapanyagnak köszönhetően hangszigetelő képességük is remek. A nagy testsűrűségű ásványgyapot táblák nyomószilárdsága kiváló, és várakozáson felül öntartók. Alaktartásuk nagyon jó, és hő hatására sem zsugorodnak, ráadásul érzéketlenek a téli-nyári hőingadozásra, azaz nincs hőtágulásuk. A termék az esztétikum jegyében készült: a „Vv” megjelölés azt mutatja, hogy a táblák látszó oldalukon fehér üvegfátyol kasírozással vannak ellátva, mely installálás után homogén fehér felületet ad a szigetelt födémnek, további festés igénye nélkül.

Hogy mitől lesz ez a módszer pénztárcabarát? Mert ez a szigetelőanyag rendkívül egyszerűen installálható: nincs szükség dübelezésre, a táblákat csak ragasztani kell. Gyors „Csináld magad!” megoldás, így a szigetelés beépítésének munkadíja megtakarítható. A könnyen kezelhető Ursa Tectonic Ceiling ásványgyapot szigetelőanyag speciális szálszerkezetének és kasírozásának köszönhetően hosszú távra szóló, fenntartható és egészségbarát választás mindegyik alulról hűlő födém maradéktalan teljesítményt nyújtó hő- és akusztikai szigetelésére.

hírlevél-feliratkozás

épjog