2012. május 28.

Bármilyen vizet csíramentesít a klórgenerátor

Bármilyen vizet csíramentesít a klórgenerátor

A tiszta klórgázt előállító Protectolyser elektrolitikus klórgenerátor hideg- és melegvíz-rendszerek, ivó- és uszodavizek, klímaberendezések, állattartó telepeken víztartályok, csővezetékek stb. fertőtlenítésére alkalmas. Egy épületben, telephelyen, üzemben egyetlen készülékkel különböző vizek csíramentesítése is elvégezhető.

A minimális üzemeltetési költségű Protectolyser berendezés alkalmazásával kiküszöbölhető a pangó vizek okozta fertőzésveszély (a legionella baktérium elszaporodása), illetve megszüntethető az ivóvízrendszerekben, cirkulációs rendszerekben kialakult biofilm réteg, ami a baktériumok táptalaja.

A Protectolyser készülék speciális reaktorban diafragmalízissel, telített sóoldat bontásával állít elő tiszta klórgázt, amit a berendezés azonnal vízben elnyeletve tárol. Ily módon hipoklórossav keletkezik, aminek hatóanyaga a szabad aktívklór, a Proxilyt. A berendezés ezt adagolja mikroprocesszoros vezérléssel, szabályozottan a vízbe.

Bármilyen vizet csíramentesít a klórgenerátor

A Proxilyt nem maró, nem toxikus, nem korrozív anyag, mely rendkívül hatékony csíra- (algicid, baktericid, fungicid, sporocid és virucid) ölő tulajdonsággal bír, mert a szabad aktívklór mellett kis mennyiségben hidrogén-peroxidot, ózont és oxigént is tartalmaz.

A mikroprocesszor vezérelte berendezéssel és adagolással, folyamatos fertőtlenítési feladat esetén a víz szabad aktívklór tartalma garantáltan nem lépi túl a hatósági előírást. A Protectolyser berendezés és adagoló, ellenőrző rendszer az épületfelügyeleti rendszerbe is integrálható.

Bármilyen vizet csíramentesít a klórgenerátor

hírlevél-feliratkozás

épjog