2012. június 15.

Csarnokgyártási és szerelési bemutatók diákoknak

Csarnokgyártási és szerelési bemutatók diákoknak

A ThyssenKrupp Építőelemek Kft. nagy hangsúlyt fektet a jövő mérnökeinek műszaki információkkal való ellátására és szakmai támogatására is: a cég az ipari épületekkel, csarnokokkal foglalkozó oktatási intézményekkel együttműködve rendszeresen gyártási és szerelési bemutatókat szervez saját üzemében.

A bemutatókon a hallgatók megismerhetik a könnyűszerkezetes térelhatároló termékeket és azok alkalmazási lehetőségeit, a tervezés és kivitelezés során felmerülő műszaki problémákat, illetve lehetőséget kapnak a vonatkozó szabványok előírásaiban való tájékozottság megszerzésére is. Különösen nagy hangsúlyt kap a szendvicspanelek minősítése és a tűzvédelem, melyek az utóbbi időben a gyakorló tervezők számára is központi kérdéssé vált. A ThyssenKrupp együttműködő partnere a Hilti, így a bemutatók lehetővé teszik a legkorszerűbb szerszámok megismerését és használatát is.

Idén az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai intézetének diákjai a gyárlátogatás mellett tűzvédelmi bemutatón is részt vettek.

Csarnokgyártási és szerelési bemutatók diákoknak Csarnokgyártási és szerelési bemutatók diákoknak

A BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék a minden évben megtartott „aktív hét” programjának keretében élt a szendvicspanelgyártás megismerésének és a mintafal szerelésének lehetőségével. A gyakorlati bemutató ténylegesen a mintafal kétkezi szerelését jelenti, ami minden esetben a szervezett programok legérdekesebb részévé vált, a diákok aktív közreműködésével.

Csarnokgyártási és szerelési bemutatók diákoknak Csarnokgyártási és szerelési bemutatók diákoknak

A gyakorlatban sok olyan műszaki kérdés merülhet fel, amelyek a prezentáció során nem mindig kerülnek elő. A gyors döntés, a felmerülő probléma megoldása még érdekesebbé teszi a feladatot.

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Épületszerkezetek Tanszék felkérésére a tanintézet előadótermében, két tanórában ismerhették meg a diákok a könnyűszerkezetes építőelemeket és azok alkalmazását. Az átadott információs anyagok és a gyakorlati tapasztalatok megosztása a hallgatókkal jó útravalóként szolgálhat a jövő mérnökei számára.

A visszajelzések egyértelműen pozitívak: a diákok élnek a felajánlott konzultációs lehetőségekkel, és bátran fordulnak a ThyssenKrupp Építőelemek Kft. szakembereihez a tervezési feladataikban felmerülő problémák megoldásához.

A jövő mérnökeinek képzése, szakmai tájékozottságuk bővítése és megfelelő műszaki információkkal történő ellátása az építőipar területén dolgozó cégek közös célja, amiben a ThyssenKrupp Építőelemek Kft. az élen kíván járni.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog