2012. január 26.

Könnyűszerkezetes burkolati termékek tűzvédelme

Könnyűszerkezetes burkolati termékek tűzvédelme

A szendvicspanelek tűzvédelmi előírásait a 2010-ben hatályba lépett MSZ EN 14509 harmonizált európai szabvány, valamint a 2011 októberében megjelent új OTSZ szabályozza. A megváltozott tűzvédelmi követelmények és az egyéb minősítések tervezők, gyártók és kivitelezők számára egyaránt fontos és aktuális tudnivalók.

A ThyssenKrupp Európa egyik legszélesebb lemeztermék és szendvicspanel kínálatával rendelkező cégcsoportja. Thyssen és Hoesch márkanév alatt forgalmazott könnyűszerkezetes fém építőelemeik ismertek és elfogadottak mind a tervezők, mind a kivitelezők körében. A könnyűszerkezetes fém építőelemek alkalmazásának fontos kritériuma a megfelelő minősítés. A ThyssenKrupp kínálta széles termékválaszték minden eleme rendelkezik az előírás szerinti tanúsítványokkal. Az általános tanúsítványok és minősítések fontos része a tűzvédelem.

 

Könnyűszerkezetes burkolati termékek tűzvédelme Könnyűszerkezetes burkolati termékek tűzvédelme

 

Az Európai Unió jelentős lépéseket tett a termékek teljesítményét igazoló vizsgálatok egységesítésére, és meghatározott egy új osztályba sorolást a tűzvédelemmel kapcsolatban. A termékek tűzvédelmi követelményeinek megadása nemzeti hatáskörben maradt, amit összhangban a harmonizált európai szabvánnyal az új OTSZ kezel.

A témáról bővebben a Mérnökszakmai megoldások konferenciasorozaton hallhatnak az érdeklődők, melynek helyszínei és programja itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog