2013. április 03.

Csökkentse fűtési költségeit könnyű színvakolattal!

Csökkentse fűtési költségeit könnyű színvakolattal!

Új termékkel bővült a kül- és beltéri falfelületek, tetőhéjazatok energiahatékonyságát javító ThermoShield termékcsalád kínálata: a ThermoShield StuccoTex kis fajsúlyú gördülőszemcsés színvakolat, ami szinte minden szokásos kültéri alapfelületre felhordható hővédelem céljából, illetve a felület dekoratívvá tételéért.

A Kiváló Építési Termék díjas ThermoShield festékbevonatok gyártója, a németországi SICC GmbH. néhány évvel ezelőtt olyan színvakolat fejlesztésébe kezdett, ami szintén rendelkezik a ThermoShield festékekre jellemző előnyös tulajdonságokkal, melyek eredményeként a bevonatok alkalmazásával akár 25 százalékos fűtésköltség-, illetve 50 százalékos hűtésköltség-megtakarítás is elérhető. A termékfejlesztés és a tartós ciklusvizsgálat után végre piacra került a ThermoShield StuccoTex színvakolat.

Természetesen ennek a vakolatnak is a gyártó által kifejlesztett membrántechnológia az alapja, aminek köszönhetően a vakolat gondoskodik arról, hogy nyáron – a napsugárzás visszaverése és a párolgási hőveszteség miatt – az épület hűvös maradjon, míg télen szoláris nyereséget ér el, javítva a homlokzat hővisszatartó képességét.

A vakolatot az EN 15824:2009 szabványt messze meghaladó keménységtesztnek vetették alá, aminek eredménye még a gyártót is meglepte: 30 napon keresztül napi 23 órán át -30 °C-ra fagyasztották a vakolatot, majd egy órára UV sugárzással körülbelül 80 °C-ra melegítették. A hagyományos vakolatokkal ellentétben az anyagon semmilyen öregedési jel nem mutatkozott.

 

Bármilyen felületre felhordható

A felhasználásra kész, kis fajsúlyú gördülőszemcsés ThermoShield StuccoTex színvakolat nagy ellenálló képességű vékonyvakolat, ami szinte minden szokásos kültéri alapfelületre felhordható hővédelem céljából, illetve dekoratív felület kialakításáért. Egyedi tulajdonságai különösen alkalmassá teszik hőszigetelő rendszerek felújítására, mivel az alapot statikailag nem terheli, páraáteresztő és rugalmasságának köszönhetően repedésáthidaló hatású. A színvakolat nedvességszabályozó hatása révén csökkenti a homlokzat algásodásának lehetőségét is.

Csökkentse fűtési költségeit könnyű színvakolattal!

 

A színvakolat főbb jellemzői:

 • változóan diffúz, jó páraáteresztő;
 • magas ellenállás az agresszív környezeti hatásokkal szemben (szmog, ózon stb.);
 • kipárolgás- és oldószermentes;
 • fokozottan UV- és időjárásálló;
 • fényvisszaverő;
 • termikusan csillapítja a homlokzatot, rugalmas.

 

Egyszerű kivitelezés

A StuccoTex bármilyen tiszta, száraz, rozsda- és zsírmentes felületre (fémre, fára, műanyagra, betonra, vakolt felületre, illetve festékre is) felhordható. Az energetikai tulajdonságok biztosítása érdekében páraáteresztő alapot kell készíteni, az alapozás Stucco-Primer alapozóval történik.

Az alap előkészítése után a színvakolat egyszerűen – glettvassal – felhúzható a falra. Dörzsölni nem kell, csupán a glettvas nyomait elsimítani. A vakolat szinte minden színárnyalatban kapható, igény esetén a ThermoShield Exterieur bevonattal átfesthető.

A vakolat könnyűsége miatt akár kritikus alapokra is felhordható (például meggyengült régi vakolatok, melyek hagyományos homlokzati vakolattal már nem javíthatók).

A magas kerámiagömb tartalomnak köszönhetően a könnyűvakolat jelentősen csökkenti a termikus feszültségeket.

Csökkentse fűtési költségeit könnyű színvakolattal! 

Fontosabb műszaki adatok:

 • sűrűség: 0,85 kg/dm3;
 • anyagszükséglet: 1,3 kg/m2;
 • szemcseméret: 3 mm;
 • VOC tartalom:
 • összetevők: poliakrilát diszperzió, cinkoxid, kaolin, kalcium-karbonát, szilikát, glükoléter, víz, cellulóz, tartósítószer.

Ismerje meg pontosabban ezt az újdonságot ide kattintva

Forgalmazó:
Czinege és Fiai Kft.
5100 Jászberény, Pesti út 36.
Telefon: +36 57 500 190
email: czinege@czinege.hu

A ThermoShield StuccoTex színvakolat megtekinthető lesz a Construma kiállításon a Czinege és Fiai Kft. standján: A pavilon 312/E.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog