2022. április 21.

Egyedülálló ipari emelőkapus megoldás egy logisztikai központban

Egyedülálló ipari emelőkapus megoldás egy logisztikai központban

2021. novemberében záródott a Hörmann Hungária Kft. legújabb ipari nagy projektje, melyben egy hazai élelmiszerlánc telephelyére szállította különleges megoldásait, köztük a hazánkban először használt tűzgátló FHT-OD emelőkapukat. A speciális emelőkapu mellett több, mint 130 Hörmann dokkolóállást is beépítettek. A projekt újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a német gyártó a legkülönlegesebb megrendeléseket is magas színvonalon képes kiszolgálni.

2021. márciusában indult az a projekt, melyben a Hörmann Hungária – a Market Zrt. alvállalkozó partnereként – ipari kapuk és dokkolóállomások beépítését kezdte meg egy hazai élelmiszerlánc telephelyén. A kivitelezés közel fél éven keresztül tartott, amit a speciális megoldások telepítése indokolt. Ezen időszak alatt a Hörmann munkatársai 138 darab komplett dokkolóállást építettek ki (HTL2 rámpakiegyenlítő, DSL, illetve DDF kaputömítés, SPUF42 szekcionált kapu), 17 darab FST30-1 OD tűzgátló tolókaput, 3 darab HS7030PU spirálgyorskaput, 13 darab FHT30-at és 3 darab FHT60 tűzgátló emelőkaput szereltek be a logisztikai központba.

Ebben a projektben kiváló hazai szakemberek közreműködésével kerültek beépítésre a Hörmann legnagyszerűbb innovációi. A Hörmann számára egy ilyen projekt rengeteg izgalmas kihívást hoz magával, de mind a szakembereink, mind az ipari termék portfoliónk megbirkózik egy ilyen feladattal” – mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

 

Egyedülálló ipari emelőkapus megoldás egy logisztikai központban Egyedülálló ipari emelőkapus megoldás egy logisztikai központban

 

A projekt legkülönlegesebb megoldása a – hazánkban először használt – FHT OD emelőkapu beépítése volt. A tűzgátló ipari kapu minden olyan helyzetben megoldást kínál, amikor kevés hely áll rendelkezésre a parkolóállás számára, vagy a nyílás melletti helyet polcok vagy hasonló berendezések számára szabadon kell hagyni, így oldalra futó tűzgátló tolókapu beépítésére nincs lehetőség.

Az ipari projekt emellett egy különleges kérés elé állította a Hörmann szakembereit: -35 °C-os környezetbe kellett tűzgáltó kapukat telepítenie a cégnek. A Hörmann régóta ismert minőségi tűzgátló megoldásairól, így a négy darab speciális kapu leszállítása, beszerelése nem okozott gondot a cégnek, ahogy a majdani üzemeltetése sem fog.

A Hörmann ipari megoldásairól bővebben az alábbi linken tájékozódhat: https://www.hormann.hu/ipar-kereskedelem-koezszfera/

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog