2014. szeptember 15.

Fa-alu nyílászáró a sláger Ausztriában

Fa-alu nyílászáró a sláger Ausztriában

A földrajzi elhelyezkedés nem elég ahhoz, hogy egy magyar nyílászárókat (is) gyártó cég megvesse a lábát az osztrák piacon. Az idén 20 éves Németh-Fa Kft.-nek sikerült, de ehhez kiváló minőség, 6 év garancia, a sokféle igény kielégítése mellett a piac ismerete is kell.

Odakint tudnak spórolni – ezért is veszik a legdrágább Németh-Fa ablakokat: az alu-fa kivitelt, háromrétegű üvegezéssel. Hiszen ugyan ma sokba kerül, de valóban nagyon tartós, egy életre szól, és rengeteg energiát lehet spórolni vele. A nyílászárók alapanyaga általában luc- vagy borovi fenyő, de olykor vörös fenyő vagy tölgy megrendelésük is van.

A profil lehet 68, 73, 88 vagy 93 mm vastag, a 88 mm profilra tehető (elsősorban) az alumíniumburkolat, ami tovább növeli az élettartamot – ami egyébként sem rövid, hiszen négyrétegű speciális lazúr a normál felületkezelés, 10 év garanciával. Az üvegezésben is igaz, hogy a megrendelő (és a tervezője) diktál: meleg peremes megoldást is tudnak adni (ahol alu-távtartó nem okoz a peremeknél vonalmenti hőhidat), és a biztonságitól a különféle bevonatokig, hanggátló üvegig két- és háromrétegben mindenféle kivitel szóba jöhet.

Fa-alu nyílászáró a sláger Ausztriában 

A redőny, a zsalúzia, de még a belső ajtó is készülhet azonos anyagból

A kiegészítők is széles választékban állnak rendelkezésre: redőny, zsalúzia, szúnyogháló választható, nem beszélve a faanyagú zsalukról, spalettákról, legyenek fix lamellások vagy hagyományosak. És itt sem kell megállni, hiszen ha valaki a belsőt is egységesre akarja hangolni, a belső ajtókat is választhatja azonos anyagúra – bár itt a választék nagyobb, hiszen nemcsak fenyők állnak rendelkezésre, hanem sokféle lombos fa (tölgy, bükk, juhar, éger, cseresznye), legtöbb a zalai, vasi erdőkből. Lehet hagyományos, „füllungos” az ajtó, de lehet modern vonalú, sík felületű. Az igazán ínyencek pedig még lépcsőt, sőt svédpadlót is választhatnak ugyanabból az anyagból.

Fa-alu nyílászáró a sláger Ausztriában

hírlevél-feliratkozás

épjog