2012. január 20.

Ha kívülről nem lehet, belülről kell szigetelni

Ha kívülről nem lehet, belülről kell szigetelni

2011 decemberétől kapható Magyarországon a HomeCell beltéri hőszigetelő rendszer, mely elsősorban olyan épületek, lakások, házak, irodák utólagos hőszigetelésére nyújt hatékony megoldást, amelyek kívülről nem szigetelhetők. A panelek hőtükrös kialakításuknak köszönhetően kiemelkedő hőszigetelő képességűek.

A mindössze 4,2 cm vastag, falazatok és mennyezetek beltéri hőszigetelésére egyaránt alkalmas HomeCell rendszer alkalmazásával körülbelül 10 cm-es külső polisztirol hőszigeteléssel egyenértékű hatás érhető el. A rendszer bármilyen jellegű épületbe (műemlék vagy műemlék jellegű házakba is) beépíthető, egyedi hőszigetelést lehetővé téve a társasházakon belül, akár önállóan, lakásonként is.

 

Ha kívülről nem lehet, belülről kell szigetelni

 

A HomeCell panelek hőszigetelő képessége az egyedülálló, hőtükrös megoldásnak köszönhetően kiemelkedő (λ=0,03 W/mK; R=1,2 m²K/W). A hőtükrös-légkamrás szerkezet, illetve a termék alacsony páradiffúziós ellenállásának (μ=40; Sd=1,88 m) eredményeként a lapok alatti felületek nem penészednek, így a penészes falak megfelelő kezelése, majd alapos kiszárítása után a rendszer alkalmazásával megszüntethetők a penészesedési problémák.

 

Ha kívülről nem lehet, belülről kell szigetelni

 

A HomeCell beltéri hőszigetelő rendszer megfelelően beépítve az „E” (nem tűzveszélyes) és a „C0” (nem égvecsepegő) tűzvédelmi kategóriákba tartozik.

A HomeCell-lel történő beltéri hőszigeteléssel – a nyílászárók állapotától függően – egy fűtési szezonban körülbelül 40-50 százalékos energiamegtakarítás érhető el, így a teljes beruházás 2-3 fűtési szezon alatt megtérülhet.

 

Ha kívülről nem lehet, belülről kell szigetelni

 

Egyszerű kivitelezés

A HomeCell beltéri hőszigetelő panelek könnyedén az igény szerinti méretre vághatók és rögzíthetők. Az egyszerű beépíthetőségnek köszönhetően a beltéri hőszigetelés házilagosan is, akár télen, akár nyáron elvégezhető.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog