2011. szeptember 02.

Újítások az ablakgyártás egyszerűsítéséhez és gyorsításához

Újítások az ablakgyártás egyszerűsítéséhez és gyorsításához

Egyszerű szerelés és beállítás, vonzó formatervezés, hatékony betörésvédelem – az innovatív activPilot ablakvasalatok a kevés szerkezeti elemnek és moduláris felépítésüknek köszönhetően hatékonyabb ablakgyártást tesznek lehetővé. A rendszermodulok segítségével az ablakok felszereltsége akár utólag is az egyéni kívánságok szerint változtatható.

Az activPilot moduláris vasalati rendszer új fejlesztései az ablakgyártás egyszerűsítésére, a biztonság növelésére, illetve a használat könnyítésére irányultak. A fejlesztések (mint például az activPilot rendszerre alapozott ablaktok és pántoldali alkatrészek) alkalmazásával leegyszerűsödik a faablakok gyártása, és akár a WK2-es szintű betörésvédelem is elérhető.

 

Újítások az ablakgyártás egyszerűsítéséhez és gyorsításához

 

Az ablakbiztonság terén új mércét állít fel az egyedülálló megoldású activPilot Control: a vasalatba integrált RFID zárásérzékelő eddig elérhetetlen szintre növeli az ablakok betörés elleni védelmét. A rendszer rendelkezik a VdS C osztály szerinti engedéllyel, és megtörtént a szabadalmi bejelentése is. 2010-ben az activPilot Control megkapta a „GIT Security Award” kitüntetést. Az activPilot Sprint vasalati rendszert elsősorban az automata csavarbehajtó gépekkel történő összeszerelés felgyorsítására fejlesztették ki: ezt az ablakszárnyvasalatot egy dolgozó egy percnél rövidebb idő alatt tudja felszerelni.

 

Újítások az ablakgyártás egyszerűsítéséhez és gyorsításához Újítások az ablakgyártás egyszerűsítéséhez és gyorsításához

 

Az activPilot Topcoat olyan új felületi bevonattal rendelkező bukó-nyíló vasalat, amely különösen korrozív körülmények között (vizes helyiségekben, mezőgazdasági területeken, tengerpart közelében stb.) is tartós megoldást nyújt.

Egyedi építészeti igények megvalósítására, nagyméretű, nehéz ablakszárnyakhoz is alkalmas a teljesen rejtett elhelyezésű activPilot Select bukó-nyíló vasalat. Az extra erős szárnypántsínnek köszönhetően kiemelkedő stabilitást nyújtó vasalat akár 150 kg súlyú ablakszárnyakhoz is alkalmazható, illetve minden, az ablakszárnyban elhelyezett 16 mm-es vasalatnúttal rendelkező, maximum 3 négyzetméter felületű ablakhoz. Az activPilot Select kapható mind műanyag, mind fém- és faablakokhoz.

Az activPilot Select előnyei:
• nagy ablakszárnyakhoz is használható;
• a pántoldal rejtett elhelyezkedésű;
• különlegesen erős és hosszú élettartamú;
• a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően egyszerűen szerelhető;
• nagy léghézag-tűrések.

Lakos Károly

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo