autodesk

2014. augusztus 21.

Energiatakarékos infrafűtés építéshez, felújításhoz

Energiatakarékos infrafűtés építéshez, felújításhoz

Infrafűtés alkalmazásával csökkenthető a fűtési költség, mivel a kibocsátott infrasugarak hőveszteség nélkül melegítik fel az általuk érintett felületet. További energiamegtakarítási lehetőség rejlik abban, hogy egy adott légtéren belül több hőmérsékleti zóna alakítható ki, így nem szükséges az egész helyiséget felfűteni.

A kisugárzott hő magától áramlik a hűvösebb felületek irányába, ezzel megszűnnek a helyiségen belül a hideg áramlatok. Maga a fűtés nem okoz légáramlást, nem hallható, az oldalfalon vagy a mennyezeten is elhelyezhető fűtőtest pedig teljesen illeszkedik a belső térbe.

A 16–20 mm vastag panelek előlapja a sugárzó felület, és minél nagyobb alapterületű, annál nagyobb teljesítményre képes. Az infrapenelben elektromágneses sugárzás jön létre, a lakótér felé irányítva, így elektroszmogban szegény, nagy hatásfokú hősugárzót kapunk. Az infra-fűtőpanelek hatásfoka azért is tekinthető kiemelkedően jónak, mert a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Nincs hőközvetítő közeg, szemben például a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész. Az optimális hősugárzásnak köszönhetően az átlagos szobahőmérséklettől 2-3 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is komfortos légtér alakul ki. (Minden egyes °C csökkenéssel 5-6 százalék fűtési költség takarítható meg.)

 

Az infrapanel előnyei:

  • alacsony kivitelezési költségek;
  • nem igényel karbantartást;
  • energiatakarékos;
  • kedvező élettani hatások.

 

Kisebb helyiségek fűtése

A Thermoplus-EC infrafűtés hatékony védelem a sugárzó hideg ellen, kisebb helyiségekbe. Praktikus kialakítása és kis mérete révén jó megoldást nyújt fürdőszobákba vagy más kisebb helyiségekbe. Kényelmesen kiváltható vele a padlófűtés, de a Thermoplus EC használható az ablak fölé szerelve is, a beáramló hideg felmelegítésére.

Energiatakarékos infrafűtés építéshez, felújításhoz

Teljesítménye 450 W és 900 W között választható, IP 20 és IP44-es védelmi szinttel.

 

Infrafűtés üzlethelyiségbe

A Thermocasette HP infrapanel irodák, termek, üzlethelyiségek, iskolák, illetve más, nagyobb légterű helyiségek fűtésére alkalmas. A mennyezetre vagy álmennyezetre szerelhető, de a felületbe be is süllyeszthető panelek az egész légtér fűtésére, illetve helyi fűtésként egyaránt használhatók. Kiválóan alkalmas bérelt helyiségek fűtéseként, mert a bérlet lejártával könnyen leszedhető és máshol értékvesztés nélkül felhasználható.

Energiatakarékos infrafűtés építéshez, felújításhoz

A Thermocasette HP 300W és 600W teljesítménnyel választható, IP20 és IP55 védelmi besorolással.

 

Infrapanel tornacsarnokba

Sportcsarnokok, boltok, éttermek és más nagyobb terek teljes vagy kiegészítő fűtésére szolgál az Elztrip EZ infrapanel. A teljes vagy kiegészítő fűtésként is alkalmazható panel megszünteti a kívülről besugárzó hideget, és megakadályozza a hűvös légáramlást.

Energiatakarékos infrafűtés építéshez, felújításhoz

Az Elztrip EZ 600 W és 1500 W közötti teljesítménnyel választható, IP55-ös védelmi besorolással.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog