Deceuninck

 

2013. december 18.

Hűtési és fűtési vizet egyidejűleg előállító folyadékhűtő

Hűtési és fűtési vizet egyidejűleg előállító folyadékhűtő

Az olasz Hidros SPA újdonsága az LDP sorozatú többcélú folyadékhűtő, hőszivattyú, melynek különlegessége, hogy egyidejűleg képes hűtési és fűtési vizet előállítani. A berendezés hűtő- és fűtőteljesítménye modelltől függően 60–500 kW közötti, így a közepes teljesítményű készülékek közé sorolható.

A többfunkciós LDP egységek olyan alkalmazásokhoz készülnek, ahol fűtési és hűtött víz előállítására egyaránt szükség van. Az egység a használati melegvizet – az egység üzemmódjától függetlenül – kondenzátorként működő kiegészítő hőcserélővel állítja elő.

A kiegészítő hőcserélőt a mikroprocesszoros vezérlés automatikusan beindítja, amikor a használati melegvíz mért hőmérséklete a beállított célérték alá süllyed. Az egység képes a nyári időszakban a hűtéshez szükséges hidegvíz és használati melegvíz (HMV) egymástól független előállítására is. Ez a változat a visszatérő/bejövő használati melegvíz hőfokát figyelő hőmérséklet érzékelővel és az elsődleges üzemállapotot meghatározó, speciális szoftverrel kiegészített vezérlőpanellel rendelkezik

Hűtési és fűtési vizet egyidejűleg előállító folyadékhűtő

 

Hűtési és fűtési vízre egyidejűleg szükség lehet például, ha:

  • az épület északi oldalának fűtési igénye, a déli oldalának pedig hűtési igénye van;
  • fűtési igény jelentkezik, de közben gondoskodni kell technológiai vagy szerverhűtésről;
  • az épületnek hűtési igénye van, ugyanakkor használati melegvízre is szükség van.

 

Az LDP berendezések 4 darab hidraulikus csatlakozással készülnek, egy léghűtéses hőcserélő és két, teljes teljesítmény leadására alkalmas hűtőközeg/víz hőcserélővel szereltek. Így van olyan üzemállapot, amikor csak két hűtőközeg/víz hőcserélő dolgozik.

Hűtési és fűtési vizet egyidejűleg előállító folyadékhűtő

A Hidros LDP sorozat scrollkompresszorral és R410A hűtőközeggel működik. Üzemi hőmérséklet tartománya: hűtési -10 és +42 °C, fűtési -5 és +42 °C közötti. Fűtési üzemben akár 50-55 °C-os vizet is képes előállítani.

hírlevél-feliratkozás

épjog