autodesk

2012. október 08.

Valódi különlegesség a szőnyegek között

Valódi különlegesség a szőnyegek között

A Forbo Flooring Systems által gyártott Flotex szőnyeg ötvözi a hidegburkolatok teherbírását, tartósságát, a rugalmas burkolatok gyors kivitelezhetőségét, csekély rétegvastagságát és egyszerű tisztíthatóságát a szőnyegek által kínált lépéskomforttal, melegséggel és akusztikus előnyökkel.

Ez a különleges burkolóanyag egyedi technológiával, úgynevezett elektrosztatikus beültetéssel (flokkolással) készül, amelynek folyamán több mint 70 millió, poliamid 6.6 anyagú egyedi szál kerül egy négyzetméterre! (Összehasonlításul: egy átlagos tűzött szőnyeg öltésszáma néhány százezer/m2.) Ennek köszönhető a Flotex rendkívüli kopásállósága, szennytaszító képessége, tisztíthatósága. Az üvegszál szövet alapú, újrahasznosított anyagból készülő hátoldal méret- és formatartósságot garantál, vízálló és vízzáró.

 

Valódi különlegesség a szőnyegek között

 

A gyártási technológiának (flokkolás, Sanitized tartós fertőtlenítő eljárás) és a felhasznált anyagoknak köszönhetően a Flotex szőnyegen nem szaporodnak a baktériumok és gombák, illetve a poratkák sem találják meg életfeltételeiket. Az Országos Epidemiológiai Központ a Flotex szőnyeget alkalmasnak tartja egészségügyi és szociális létesítményekben történő alkalmazásra – ezzel kategóriájában egyedülálló.

 

Valódi különlegesség a szőnyegek között

 

A műszaki jellemzőkön túl az esztétika sem mellékes: a flokkolt poliamid szálak jó alapot nyújtanak a legmodernebb digitális festési technológiához is.

 

Valódi különlegesség a szőnyegek között

 

A mintakollekción belüli családok:

  • a Flotex Classic mintázatokat a szabályosság és a színek finom árnyalatai jellemzik, amelyek tökéletesen harmonikus, bárhová illeszkedő megjelenést eredményeznek;
  • a Flotex HD nagy felbontású digitális technikával nyomtatott kollekció, amely szinte háromdimenziósnak látszó, nagy léptékű és végtelenül ismétlődő mintáival színesíti és élénkíti a belső teret;
  • a különösen rugalmas alkalmazhatóságot nyújtó, 50×50 cm-es Flotex Tiles modulszőnyegek között megtalálhatók a tekercses változat egyes színei és kizárólag modulban kapható színek is;
  • a Flotex Sottsass esztétikai és technológiai áttörés – ez a kollekció a Forbo Flooring Systems és az elismert olasz dizájnstúdió, a Sottsass Associati közötti kreatív együttműködés eredménye.

A Flotex szőnyegek fektetése egyszerű, különleges szerszámot nem igényel. Az anyag bármilyen irányban, akár bonyolult vonal mentén is vágható és illeszthető, a szélek nem foszlanak.

 

Valódi különlegesség a szőnyegek között

 

Flotex szőnyeget alkalmaztak többek között a SOTE Gyermekgyógyászati Klinikán (tüdőgyógyászat/ allergológia); az Uzsoki Utcai Kórházban (Budapest); a Mátrai Gyógyintézetben (Mátraháza); a Mercedes-Benz irodákban (Kecskemét); az Amerikai Iskolában (Nagykovácsi); Commerzbank Budapest stb.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog