2017. december 15.

Képzést indít az ÉVOSZ a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére

Képzést indít az ÉVOSZ a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére

Az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által vezetett konzorcium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban" címmel rendezvény- és képzéssorozatot valósít meg a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében.

Az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetsége vezette konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által kiírt GINOP-5.3.4-16-2016 pályázatán 77,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az építőipari ágazatban megvalósuló munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére a Széchenyi 2020 program keretében. A konzorcium további tagjai a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.

A projekt célja az építőiparban tevékenykedő vállalkozások körében megvalósuló ismeretátadás munkahelyi egészségmegőrzés és biztonság fejlesztése témakörben. A fejlesztés eredményeként az ágazatban foglalkoztatottak körében a jövőben jobban érvényesülhetnek a megfelelő munkakörülmények, csökkenhetnek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok, mely a munkahely minőségének és a munkavállalók teljesítményének javulásához vezet.

A projekt alapvető tevékenysége a megfogalmazott céljaival összefüggésben: a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésének elősegítése, javítása érdekében tájékoztató rendezvények megszervezése és lebonyolítása, az ehhez kapcsolódó tájékoztató kiadványok eljuttatása a munkáltatókhoz és munkavállalókhoz, valamint munkavédelmi koordinátorképzés biztosítása az építőiparban foglalkoztatók és foglalkoztatottak részére. A projekt során „A demográfiai változások hatása a munkavédelemre: idősödő munkavállalók, illetve társadalom, a munkaképesség megtartása" témakörben kutatás készül, melynek célja az építőiparban a demográfiai hatások vizsgálata a munkavédelemre. A projektmegvalósítás során a konzorcium szakértők folyamatos rendelkezésre állását biztosítja: a munkáltatók és a munkavállalók elektronikus úton (on-line) fordulhatnak a szakértőkhöz.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével 2017. szeptember 1. és 2019. február 28. között.

További információ kérhető:
Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)
Elérhetőség: +36 1 2013333, evosz[kukac]evosz.hu

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog