2012. október 15.

Kézmosással az egészségért

Kézmosással az egészségért

Otthontól távol az emberek sokszor nem használnak szappant a kézmosáshoz, nem törlik megfelelően szárazra kezüket, vagy nem is mosnak kezet, mondván: a mosdóhelyiség nem rendelkezik megfelelő higiéniai eszközökkel. Október 15-e a kézmosás nemzetközi világnapja; célja, hogy a kézmosás szükségessége alapvetővé váljon minden helyzetben.

A kézmosás nemzetközi világnapja reflektorfénybe helyezi az alapvető higiéniát, egy fontos kérdésre összpontosítva: hogyan biztosítható kezünk higiéniája az otthontól távol?

Kézmosással az egészségért

Higiéniai termékeket előállító nemzetközi vállalatként az SCA Away from Home Tissue divíziója fontosnak tartja, hogy az igényeknek leginkább megfelelő higiéniai megoldásokat kínáljon, terjessze a kézhigiénia fontosságát, megtanítsa az embereknek, hogyan tehetnek ezzel az egyszerű mozdulatsorral rengeteget egészségükért. Az SCA termékeivel (mosdóhigiéniai adagolók, egyszer használatos papírtörlők, folyékony szappanok stb.) segíti kialakítani a higiénikus mosdóhelyiséget.

Kézmosással az egészségért

Az SCA által kiadott éves jelentés, a The Hygiene Matters legújabb számában a Tork megoldásokat kínál a higiéniai szempontoknak megfelelő mosdóhelyiségek kialakításához. Teszi ezt annál inkább, mivel a cég által készített 2011-es statisztika* szerint a megkérdezettek közel 50 százaléka tartózkodik a közösségi mosdóhelyiségek használatától, a fürdőkben, edzőtermekben történő zuhanyozástól, az éttermekben a toalett meglátogatásától. A tartózkodás elsődleges oka az említett helyiségek nem megfelelő higiéniai állapota, pedig az emberek elvárják a megfelelő szintű higiéniát akkor is, ha távol tartózkodnak otthonuktól.

Kézmosással az egészségért 

*Amitől az emberek a megfelelő higiénia hiányában tartózkodnak:

  • közösségi mosdóhelyiségek/mellékhelyiségek látogatása (47,9 %);
  • edzőteremben, uszodában történő tusolás (24 %);
  • tömegközlekedés (10,1 %);
  • kávézó, bár, étterem (12,1 %);
  • mozi, koncert vagy hasonló szórakoztató esemény (4,9 %);
  • vendégségbe menni másokhoz (6,7 %);
  • munkahely, iskola (3 %).

Az adatok a Hygiene Report 2011-ből származnak, a feltett kérdés: „Megesett Önnel mostanában, hogy visszariadt a következők valamelyikétől a mosdó/mellékhelyiség nem megfelelő higiéniája miatt?”

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog