2017. szeptember 15.

Komplex építési rendszer pórusbetonból

Komplex építési rendszer pórusbetonból

A Porfix pórusbeton építési rendszer kitűnő hang- és hőszigetelő képességű falazóidomokból és közfalelemekből, U-profilból, teherhordó és nem teherhordó áthidalókból, valamint mennyezetrendszerből áll. Az elemek egyszerűen tetszés szerinti méretűre és formájúra vághatók, jelentősen megkönnyítve és felgyorsítva az építést.

Energiatakarékosnak azok a házak nevezhetők, melyeknek évenkénti fűtési hőfogyasztása maximum 50 kWh/m2. A Porfix termékekkel – kiváló hőszigetelő képességüknek köszönhetően – teljesíthetők a korszerű épületekkel szemben támasztott energetikai követelmények. (Az elemek hővezetési tényezője a 0,083 W/mK értéket is elérheti). A 375 mm vastag Porfix Premium idomtéglákból (R = 4,52 m2K/W, U = 0,213 W/m2K) készült épületek nagy részét nem szükséges hőszigeteléssel ellátni, mert hőszigetelés nélkül is megfelelnek az energiatakarékos épületekkel szemben támasztott követelményeknek. A passzívházakra jellemző az évi 15 kWh/m2-ig terjedő hőfogyasztás. Az 500 mm-es Porfix Premium idomtéglák (R= 6,02 m2K/W, U=0,161 W/m2K) hőszigetelés nélkül is teljesítik ezt a követelményt.

Komplex építési rendszer pórusbetonból

 

A rendszer elemei:

  • könnyűbeton falazóidomok és közfalelemek (teherhordó és kitöltő szerkezeteknél használt falazóidomok, illetve nem teherhordó szerkezeteknél használt közfalelemek);
  • Porfix nútféderes falazóelem (az építmény valamennyi függőleges és kitöltő szerkezeteihez alkalmazható);
  • Porfix U-profil (a nyílások feletti áthidalók, koszorúk stb. készítésére szolgálnak);
  • Porfix önhordó és nem önhordó áthidalók;
  • Porfix mennyezetrendszer (mennyezettartó és betét alkotja);
  • Porfix ragasztó.

A Porfix-szal akár négyemeletes házak is építhetők. A Porfix sejtbeton szervetlen ásványi anyag, amely nem tartalmaz semmilyen tűzveszélyes összetevőt, így tűzfalak kialakítására alkalmas.

Komplex építési rendszer pórusbetonból

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog