2019. július 29.

Korszerű bevilágítási módszerek lapostetős irodaépületeknél

Korszerű bevilágítási módszerek lapostetős irodaépületeknél

A PWC1 adatai szerint az iroda mára újabb szerepet is kapott: eszköz a munkáltatói márka erősítéséhez. A tehetségek iránti kiélezett küzdelemben az irodai környezet minősége kiemelt versenyelőnnyé vált. A piacon erős a kereslet a korszerű irodaépületekre, ez magas színvonalú fejlesztési és egyúttal új tervezési igényeket is teremt. Igaz, nagyon elterjedt a lapostető használata zöldtetőként vagy megújuló energiaforrás telepítésére, ezeket azonban érdemes más megoldásokkal kombinálni annak érdekében, hogy a legfelső emelet sajátosságait a belső irodatérben is ki lehessen használni.

A VELUX Cégcsoport lapostetős felülvilágítóival egyedülálló lehetőségeket kínál a dizájn, a smart technológia, az energiahatékonyság és az egészséges épülettervezés területén.

A legfelső emeleten elhelyezett irodaterületek egyedi lehetőségeket nyújtanak a tervezőknek. Ez az a tér, ahol a tető érintkezik a belső térrel. Itt nemcsak homlokzati ablakok alkalmazhatók a bevilágítás és szellőztetés tervezésekor, hanem felülvilágítók is, ezáltal lehetőség van a tető részleges vagy teljes megnyitására az égbolt felé. Az irodaépületek minőségét nemcsak a korszerű anyagok használata emeli, hanem az is, hogy a tervező, belsőépítész mekkora szerepet ad a természetes fénynek az irodaépületen belül.

Az iroda az alkotás, a fejlődés, a kapcsolatteremtés és a tanulás tere. A korszerű kívánalmaknak megfelelő irodában előtérbe kerül a funkcionalitás és a terek flexibilitása. Az ötödik homlokzat alatti tér funkcióiban flexibilis. Használható menedzseri irodának, ügyfélfogadásra, előadóteremnek, workshopok tartására, tervezési munkához, fotózásra vagy bemutatóteremnek. Ügyfélfogadáshoz, menedzseri irodákhoz jól használható a tér szeparáltsága, illetve a több természetes fény hangulatfokozó, közérzetjavító hatása miatt. A természetes fénnyel teli, tiszta térben jobb a kommunikáció, gördülékenyebb a kapcsolatfelvétel, így kiváló bármilyen vállalat számára prezentációk, workshopok, brainstroming tartására. A tervezésnél és fotózásnál a természetes fénynek kiemelt szerepe van, ezért tökéletes iroda, alkotótér és bemutatótér lehet dizájnereknek, fotósoknak. A termékgyártó cégek számára pedig kiváló fényviszonyokat nyújt a tetőtér a termékek bemutatására.

A VELUX Cégcsoport épületstílushoz illeszkedően az alacsony hajlásszögű és lapostetős irodaházak tervezéséhez kiváló megoldásokat kínál magas minőséggel és innovatív technológiával. A lapostetőben alkalmazható kupolás vagy üvegezett felülvilágítókkal az épület belső tereiben tetszőlegesen, a helyiség bármely pontján megfelelő természetes bevilágítási körülmények hozhatók létre, a villanyvilágítás mellőzésével.

Az erős akril/polikarbonát anyagú VELUX felülvilágító kupolák, gyakorlatilag áthatolhatatlanok. A jégeső, a kisebb-nagyobb jégdarabok vagy más extrém időjárási körülmények sem tudnak kárt okozni benne. Korszerű hőszigetelésű 73U és 73Q üveggel választhatók. A 73U kétrétegű hőszigetelő üveg, belül ragasztott üveggel és kiváló UV-védelmi szinttel. A 73Q üvegtípus jobb hőszigetelésű (többrétegű Low-E nemesfémbevonattal rendelkezik), és nemcsak az üvegtörések, hanem a betörések ellen is véd. A lábazat kopásálló PVC-ből készül, így nem igényel karbantartást. A kényelmes irodai használatot a távvezérlésű elektromos felülvilágító ablak teszi lehetővé falra szerelhető kapcsolóval, melynek tartozéka az esőérzékelő is, ami automatikusan zárja a felülvilágítót. A VELUX hő- és fényvédő termékei alkalmasak az épületbe érkező fénymennyiség szabályozására. A fényzáró energiarolóval 99,9 százalékos fényzárás érhető el, míg a hővédő rolókkal a beérkező hőterhelés akár 76 százalékkal is csökkenthető.

További kérdések esetén forduljon bizalommal hozzánk a (+36-1-436-0601) telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com email-címen

(x)

 

1Skanska, a CBRE, a Dentons és a PwC közös, Közép-kelet-európai befektetési körkép 2018: Új növekedési területek című kiadványa

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog