2020. október 19.

Lapostetők csapadékvíz szigetelése öntapadó lemezes technológiával

Lapostetők csapadékvíz szigetelése öntapadó lemezes technológiával

A modifikált bitumenes lemezeket hagyományosan gázégő segítségével lángolvasztással vagy ragasztással építik be. A 90-es évek közepétől a Polyglass elkezdte gyártani az öntapadó lemezeket azzal a céllal, hogy megfeleljen az új tervezési követelményeknek, a nem lángálló hőszigetelések és épületszerkezetek elterjedése miatt.

Az öntapadó lemezek elterjedését a technológiai fejlődés is eredményezte, összhangban a környezetvédelem és a helyszíni biztonságos munkavégzés iránti szigorodó követelményekkel. Az Adeso lemezek alkalmazása megfelel ezeknek a követelményeknek: a hagyományos alkalmazási módoktól eltérően nincs füst, zaj vagy tűzveszély.

Az Adeso technológia korszakalkotó megoldás kettős rétegződésű vízszigetelő lemezek gyártására, melyben a felső felület egy professzionális vízszigetelő réteg, míg az alsó egy hidegen is öntapadó tulajdonsággal rendelkező bitumenes keverék. A részletképzések szakszerű kialakításával időtálló, megbízható tetőszigetelési megoldást kapunk.

Lapostetők csapadékvíz szigetelése öntapadó lemezes technológiával

A szabadalmaztatott megoldásoknak – mint a kettős rétegzési technológia, a palaőrlemény mentes lemezvég (Fastlap), az átlapoló sávok gyári előkezelése (Seallap) – köszönhetően az Adeso vízszigetelési rendszer egyszerűen és nagy hatékonysággal kivitelezhető.

Milyen előnyei vannak, melyek megkülönböztetik az Adeso öntapadó lemezeket a hagyományos bitumenes lemezektől?

  • Biztonságos kivitelezés. Az Adeso öntapadó lemezek megszüntetik a nyílt láng használatából adódó veszélyeket.
  • Egyszerű és gyors kivitelezés. Az Adeso öntapadó lemezek alkalmazása lényegesen gyorsabb, mint a hagyományos lángolvasztásos fektetési technológia.
  • Széleskörű felhasználhatóság különböző felületeken. Nemcsak beton- és fémaljzatokra, de olyan hőre érzékeny felületekre (fa, műanyag nyílászárók, polisztirol hőszigetelések) is közvetlenül csatlakoztatható, ahol a nyílt láng használata tilos.
  • Tiszta és esztétikus megoldás. Nincs bitumenkifolyás és szennyeződések a forró bitumen használatából adódóan. Az elkészült tető egyöntetű, homogén megjelenésű.
  • Környezetbarát technológia. Nincs többé füst, kellemetlen szagok és zajok.

 

Az Adeso öntapadó lemezek főbb típusai

Elastoflex SA P: elasztomerrel (SBS) modifikált, kétrétegű vízszigetelő rendszer alátét- és zárólemeze.

Spider P: plasztomerrel (APP) modifikált, kétrétegű vízszigetelő rendszer alátét- és zárólemeze.

Minkét típus kiváló minőségű nem-szőtt poliészterrel és hosszirányban üvegszállal erősített hordozóréteggel ellátott, mely a lemeznek rendkívül jó méretstabilitást és bedolgozhatóságot biztosít.

Polyvap SA: elasztomerrel (SBS) modifikált, két oldalán öntapadó, alumíniumfólia betétes párazáró lemez, mely biztosítja a hőszigetelő réteg védelmét és hatékonyságát azáltal, hogy meggátolja az épületből kiáramló pára bejutását a hőszigetelésbe.

A lemezek öntapadó felületét szilikonbevonatos polietilén fólia védi a szennyeződéstől, mely könnyen eltávolítható a tekercsek fektetése során.

Lapostetők csapadékvíz szigetelése öntapadó lemezes technológiával 

1. Aljzat/tetőfödém 2. Bitumenes kellősítés (Idroprimer) 3. Adeso párazáró réteg (Polyvap SA) 4. Hőszigetelés 5. Adeso bitumenes vízszigetelő lemez (első réteg) 6. Adeso bitumenes vízszigetelő lemez ásványi zúzalékkal (zárólemez)

Az Adeso öntapadó vízszigetelési rendszer teljeskörű megoldást nyújt a lapostetők vízszigetelésére, új építés és felújítás esetén is.

Ha további kérdése lenne a termékről, olvassa el a termék adatlapját, ahol további információk is találhatók, illetve keresse szaktanácsadónkat itt >> https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs-mapei

(x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo