Deceuninck

 

2023. május 06.

Magyar szerkezetépítő cégek fogtak össze a törökországi földrengés károsultjaiért

Magyar szerkezetépítő cégek fogtak össze a törökországi földrengés károsultjaiért

Bár a három hónappal ezelőtti törökországi földrengés már nem szerepel a vezető hírek között, a segítségre továbbra is nagy szükség van – ezt felismerve a Peri Magyarország kezdeményezésére hazai szerkezetépítő vállalatok jelentős összeggel támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét, melyet a földrengés sújtott területen végez. Egy-egy cég 100 ezer és 1 millió Ft közötti összeget ajánlott fel. A jótékonysági gála helyszíne az Aria Hotel Budapest volt, amely szintén csatlakozott a támogatók köréhez.

 

 

Mint ismeretes, a törökországi katasztrófa Magyarországnál nagyobb, mintegy 110 ezer négyzetméter területet, 11 nagyvárost, és összesen 14 millió embert érint, és több, mint ötvenezer ember halálát okozta.

23 nagy magyar szerkezetépítő és beruházó cég fogadta el a világ egyik legnagyobb zsaluzatokkal, állványzatokkal és mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata, a Peri meghívását, hogy adományokkal támogassák a földrengés áldozatait. Az esemény díszvendége Törökország képviseletében Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony volt, aki férjével, Ekrem Ekşioğlu úrral és a Meltem Güney nagykövet-helyettessel vett részt a jótékonysági vacsorán.

A nagykövet elmondta: „Bajban mutatkozik meg a jó barát. A magyarok igazi barátaink, és azok is maradnak örökre…. Ezekben a nehéz napokban a legkisebb támogatásnak is nagy jelentősége van. Úgy hiszem, hogy minden csepp segítség óceánná válik, amely reményt hoz a földrengés áldozatainak, és segíti őket abban, hogy visszatérjenek az életbe.”

Az adományokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlották, melynek munkatársai az első napoktól fogva humanitárius tevékenységet folytatnak a földrengés sújtotta területeken. Lehel László, a karitatív szervezet elnök-igazgatója nemrég tért vissza a katasztrófa helyszínéről. Beszédében elmondta, hogy a mentési szakasz után kialakították a helyi együttműködéseket, részt vesznek a nemzetközi koordinációban, és Iskenderunból szervezve, lokális partnerszervezetekkel együttműködve konténereket telepítenek, lakhatási feltételeket biztosítanak és segítenek az élelmezésben, higiéniai cikkek szétosztásában egy 6 hónapos humanitárius segélyprogram keretében.

 

Magyar szerkezetépítő cégek fogtak össze a törökországi földrengés károsultjaiért

 

Ézsiás Miklós, a jótékonysági gálavacsorát szervező Peri ügyvezetője hangsúlyozta: a cég családi vállalkozás, mely 70 országban van jelen, ami azt is jelenti, hogy ha valahol baj van, arról tudnak és segítenek. „Bármely szakmában fontos, így a miénkben is, hogy legyenek közös pozitív céljaink, amelyek az üzleti érdekeken túl közösségé kovácsolnak bennünket” – mondta.

Az adományozásban Magyarországon élő török üzletemberek is részt vettek, köztük a hazai építőipar egyik jelentős szereplője, Hakan Yildiz mérnök, a Tura Group alapítója. Beszédében kiemelte, hogy a földrengés által súlyosan érintett Hatay tartomány mindig is egyfajta kulturális hidat szimbolizált nyugati és keleti civilizációk között, hiszen a térség számos keresztény kulturális örökség otthona, például az Antakya-i Szent Péter barlangé. Az üzletember megköszönte Magyarországnak és a magyar embereknek az eddigi támogatást és a mentésben nyújtott segítséget.

 

Magyar szerkezetépítő cégek fogtak össze a törökországi földrengés károsultjaiért

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint három évtizede segíti a bajbajutottakat több tízezer magánszemély, valamint több száz cég rendszeres vagy időszakos támogatásával. Ezzel Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete és a hazai karitatív szervezetek közül nemzetközi szinten a legnagyobb feladatvállalásokkal és a legnagyobb elismertséggel rendelkezik. A magyar segélyszervezet számos, a világ különböző pontjain történt természeti és humanitárius katasztrófa során nyújtott segítséget az elmúlt évtizedekben, mely tapasztalatokból építkezve elkötelezetten és céltudatosan tud hatékony szakmaisággal segíteni. A szervezet földrengéssel kapcsolatos tevékenységéről itt található további információ

A jótékonysági akciót adománnyal támogató vállalatok: Aria Hotel Budapest, CLC-Construct Építőipari és Szolgáltató Kft., Épület-Forma Kft., Hercsel Csoport, LupEx Kft., Most-Épker Kft., Moratus Szerkezetépítő Kft., PERI Magyarország Kft., Rózsadomb Investment Kft., Tuffply Europa Kft., Tura Kft., Veréb Kft, X Properties Kft.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog