2015. június 23.

Már ipari alkalmazásra is kaphatók kábel nélkül kéziszerszámok

Már ipari alkalmazásra is kaphatók kábel nélkül kéziszerszámok

A Metabo új, nagy teljesítményű cellákkal rendelkező és teljesen új tervezésű LiHD akkuegységei akár 67 százalékkal magasabb teljesítményre is képesek elődeiknél, amivel olyan alkalmazási területek nyílnak meg az akkus készülékek előtt, amelyek eddig csak kábelhez kötött gépeknél voltak elképzelhetők.

Az LiHD technológia nem csupán 67 százalékkal magasabb elektromos teljesítmény leadását teszi lehetővé, hanem az üzemidő is növekszik, akár 87 százalékkal. Ezzel párhuzamosan sok, már létező akkus gép lesz a jövőben kompaktabb, mert a lapos, egysoros LiHD akkuegységek hasonló teljesítmény leadására képesek, mint az eddigi nagy, duplasoros lítium ionos akkuk. Az LiHD akkuk száz százalékosan kompatibilisek a Metabo összes jelenlegi akkus gépével és töltőkészülékével.

Már ipari alkalmazásra is kaphatók kábel nélkül kéziszerszámok

 

A nagy akkus sarokcsiszoló még csak a kezdet

A Metabo már több mint 50 gépet kínál 18 Voltos kategóriában – az LiHD az összes ilyen készülék részére lényeges többletet nyújt mind teljesítményben, mind üzemidőben. Például a júniusban bemutatott akkus, kompakt sarokcsiszoló kefe nélküli motorral és LiHD-val 1000 Wattos hálózati gépnek megfelelő teljesítményszinten dolgozik. A 36 Voltos LiHD technológiával a gép olyan erős, mint egy 2400 Wattos hálózati sarokcsiszoló, és ezáltal alkalmas olyan, a legkeményebb feltételek között végzett munkára is, amelyek eddig kizárólag az erős hálózati gépekkel voltak lehetségesek.

Köszönhetően a LiHD technológiának, számos további és eddig elképzelhetetlennek tűnő akkus szerszám is megvalósítható lesz a jövőben, mint amilyenek a kábel nélküli SDS-Max-kalapácsok, a nagy körfűrészek, az asztali körfűrészek vagy az akkus üzemeltetésű, integrált elszívóval rendelkező falhoronymarók.

Ugyanakkor az új technológia a jelenlegi akkus készülékeket is olyan teljesítőképessé teszi, hogy most először még az ipari termelési ágazatokban dolgozó felhasználók is tartósan, kábel nélkül és teljesítménycsökkenés nélkül tudnak dolgozni.

Már ipari alkalmazásra is kaphatók kábel nélkül kéziszerszámok

Azt, hogy a jelenlegi készülékek milyen mértékben profitálnak a LiHD technológiából, jól mutatja például az akkus KGS 18 LTX 216 fejező és gérvágó fűrész. Ezzel a felhasználók – köszönhetően a LiHD technológiának – lényegesen gyorsabban tudnak haladni: egy hagyományos 5,2 Ah-Li-Ion akkuval 26,5×6,5 cm-es puhafa esetében a vágási sebesség 10 mm/mp – ezzel szemben LiHD akkuval akár 18 mm is lehetséges mp-ként.

 

Három év garancia az összes LiHD akkuegységre

Mint az összes Metabo akkus megoldást, a cég az új LiHD akkuegységeket is a jól bevált Ultra M technológia alapján fejlesztette ki. Ez tökéletes együttműködést garantál a gép, az akkuegység és a töltőkészülék között. Az Air Cooled töltési technológiának köszönhetően az LiHD akkuk rendkívül gyorsan feltöltődnek, az aktuális töltöttségi állapot pedig bármikor leolvasható a kapacitáskijelzőn. A Metabo az LiHD akkucsomagokra ugyanúgy három év garanciát nyújt, mint az összes eddigi akkucsomagra. Az új akkuk LiHD 6,2 Ah-val vagy LiHD 5,5 Ah-val kaphatók.

A cég kompakt verziót is kínál LiHD 3,1 Ah-val, ami egyesíti a maximális teljesítményt és a lehető legkisebb méretet. Az új LiHD akkucsomagok mostantól az összes fontos géppel együtt készletben kaphatók, és elérhetőek Pick+Mix rendszerben is, ahol a felhasználók egyénileg állíthatják össze a gépeket, az akkukat, a töltőkészülékeket és a szállítási megoldásokat.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog