Peri02

2010. október 26.

Szerszám nélkül, pillanatok alatt cserélhető a fűrészlap

Szerszám nélkül, pillanatok alatt cserélhető a fűrészlap

A Metabo két új, 90, illetve 100 mm-es vágási mélységű szúrófűrészt kínál – a középső teljesítményosztályú készülékek kényelmes rúdmarkolatos formával, karcsú motorházzal és kiegészítő gombfogantyúval készülnek. A praktikus gépek nagy segítséget nyújthatnak épület- és bútorasztalosoknak, ácsoknak vagy belsőépítészeknek.

Az elektronikus ingamozgású STE 90 SCS és STE 100 SCS szúrófűrészek sajátossága a gyors munka érdekében kifejlesztett Quick fűrészlap gyorscsere rendszer, ami nemcsak a szerszám nélküli cserélhetőséget, hanem annak könnyedségét is jelenti. A rögzítőszerkezet nyitásától a másik fűrészlap rögzítéséig eltelt időt minimálisra csökkentő Quick gyorscsere-rendszer gondosan méretezett feszítőszerkezettel rendelkezik.

 

Szerszám nélkül, pillanatok alatt cserélhető a fűrészlap

 

Egyenes vágások gyorsan és biztosan

Mindkét készüléknél 4 fokozatú előtolás gondoskodik a magas vágásteljesítményről, a terhelés alatti állandó fordulatszámot pedig a VC (Vario-Constamatic) teljes hullámú elektronika garantálja. A fordulatszám pontos előválasztása a gép oldalán elhelyezett állítókeréken végezhető el. A kompakt kialakítású szúrófűrész mindössze 2,2 kg, így egy kézzel is könnyen vezethető íves vonalak mentén is. Szűk peremvágásoknál a vezetőlap hátratolható, a vágott élek megfelelő minőségéről pedig kipattogzásgátló lap gondoskodik. A készülékek talpa 45°-ig állítható, ami kényelmes megvezetést enged ferde vágásoknál is. A Metabo szabadalma az egyenes vágások végzését jelentősen megkönnyítő SCS (Straight Cut System) rendszer: a vezetőlapból kiálló apró „orr” segíti a fűrészlap biztos vezetését és gátolja az egyenes iránytól való eltérést.

 

Szerszám nélkül, pillanatok alatt cserélhető a fűrészlap

 

Jól látható vágásvonalak

A szúrófűrészeknél a vágásvonal láthatósága is fontos szerepet játszik, ezért az STE 90 SCS és az STE 100 SCS gépeknél integrált LED-világítás és lefújóberendezés garantálja a világos, átlátható munkateret. Szükség esetén – például fémek vágásánál – a porlefújás ki is kapcsolható. A kézreálló gumírozott markolat, illetve a jobb- és balkezesek számára egyformán használható kapcsoló a fáradtságmentes és könnyed kezelést segítik.

A szúrófűrészhez elszívócsonk, védőszemüveg, kipattogzásvédő lap, három fűrészlap, imbuszkulcs és műanyag táska tartozik, kiegészítőként kör- és párhuzamvezetők, vezetőberendezés, kiszakadásvédő lapkák stb. rendelhetők.

 

 

Szerszám nélkül, pillanatok alatt cserélhető a fűrészlap

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog